Б.Димитров: Вампирите са македонци

26931
Б.Димитров: Вампирите са македонци

Вампирите са македонци. Това каза проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, на среща с журналисти, предаде “Фокус”.

Историкът в момента чете нова книга, според която вампирите са част от македонските народни вярвания. „Който не вярва - ето заглавието. И да са намерени тук, това няма нищо общо с българите. Вампирите са част от македонските народни вярвания. Отдавана подозирах, че вампири не може да има българи. Ние, българите сме много хубави хора, за да имаме вампири. Вампирите са македонци. И Самуил, и Кирил, и Методий, и вампирите ни взеха вече”, коментира Божидар Димитров.

Нов скелет с нож в сърцето откриха в Стария град на Несебър

Нови археологически находки бяха намерени в църквите Св. Йоан Кръстител и Св. Архангели Михаил и Гавраил в Стария Несебър. Целта на арх...

След вампира от Созопол миналата година, при археологически проучвания бяха открити и други погребения с ритуали против вампирясване. Наскоро подобно погребение бе открито в Перперикон, а при археологическите проучвания в Несебър археолозите също се натъкнаха на скелет на човек, със забит нож в сърдечната област. Там тепърва археолозите ще проучват дали това е погребение с ритуал против вампирясване или убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com