БДЖ осигури безплатен влак на още 130 българи, пребивавали в Швеция

5356
БДЖ осигури безплатен влак на още 130 българи, пребивавали в Швеция

Още 88 изпаднали в беда български граждани, заминали на сезонна работа в Швеция, пристигнаха тази сутрин в София. Те бяха транспортирани от Стокхолм с два автобуса на Министерство на отбраната, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

"Холдинг БДЖ" ЕАД, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на отбраната, МВнР, както и органите на Гранична полиция и Транспортна полиция осигуриха превоза на още 130 български граждани, заминали на сезонна работа в Швеция, на територията на нашата страна, съобщиха от БДЖ.

От гара София "Холдинг БДЖ" ЕАД е осигурил влакове, с които българите да бъдат превозени безплатно до родните им места в Шумен, Видин, Мездра, Сливен, Враца, Червен бряг, Разград и др.

По-късно днес се очаква да пристигнат други 42-ма души, пътуващи с шест микробуса на МВнР. Още два автобуса с 86 сезонни работници, които потеглиха от Стокхолм през нощта на 30 срещу 31 юли, ще пристигнат тази вечер. Междувременно на 31 юли в 21.00 часа от шведската столица отпътува автобус с 37 души. Очаква се той да пристигне в България утре.

Един автобус остава в шведската столица до запълването му с пътници. В момента във временния лагер в училището в близост до посолството ни в шведската столица са настанени 13 души.

Редактор: Яна Баярова

Стига сме тежали на държавата, кога ще й помагаме

През последните седмици една от най-обсъжданите теми беше епопеята на злополучните български берачи на боровинки в Швеция, които държав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com