Бедствено положение в няколко области: Спасени хора, закъсали автобуси и места без ток (ВИДЕО)

8572
Бедствено положение в няколко области: Спасени хора, закъсали автобуси и места без ток (ВИДЕО)
Снимка: iStock

За стотици сигнали вследствие на зимната обстановка в цялата страна, съобщават от МВР.  Снеговалежът доведе и до обявяване на бедствено положение в няколко области. На места има редица спасени хора. Много са и населените места без ток. 

Бедствено положение в няколко области

В Община Силистра е обявено бедствено положение. Такова е обявено и за девет от общините на територията на област Шумен. Става въпрос за общините: Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица. Пълно бедствено положение е обявено и на териториятана Община Вълчи дол, област Варна. ОЩЕ: Бедствено положение в няколко области: Денков свиква извънредно съвещание

Местата без ток

Поради повреда в електрозахранването много населени места в област Разград са без електричество. 80 процента от населените места в област Силистра са без електричество. 

Във почти всички общини във Велико Търново има населени места без ток. Около 42 населени места в област Враца са без електрозахранване.

В област Видин населените места без електрозахранване са 11. В област Кюстендил: населени места без ток са в общините Треклянска, Рила, Бобошево, Невестино, Бобов дол, Дупница, Кюстендил.

В много малки населени места в област Русе няма ток.  Над 100 населени места във Варненско са без ток, а 30 са без достъп. Населени места без електроподаване – на територията на общините Ботевград, Елин Пелин, Годеч, Правец, Костинброд.

30 населени места от област Търговище са без електрозахранване. Временно затворен за движение е Котелският проход. 

Бедстващите и спасени хора

Огнеборци и спасители са евакуирали трима граждани, закъсали в непочистен от снега участък от път в района на мина Бели брег, община Драгоман, други двама са спасени в близост до село Елов дол, община Ботевград. ОЩЕ: 1110 снегорина работят в цялата страна, приоритет са автомагистралите

Разчиства се пътят към хижа „Леденика“, където според подадения сигнал, са 35 души.

Към 02.00 ч. днес е получен сигнал за бедстващи пътници. Става въпрос за 30 души от автобус на транспортна фирма на 26км. на автомагистрала "Тракия" посока София. Половин час по-късно участъкът от магистралата е почистен и автобусът продължи към София.

В Разград освен спасените деветима пътници, за които ви съобщихме по-рано, има и един сигнал за транспортиране на болен човек. ОЩЕ: Бедстващи хора: Евакуираха 9 души, сред които и деца в Разград

Оказано е съдействие на ЦСМП за достигане до трима болни хора.

Екипи от област Пазарджик са се отзовали на 4 сигнала за паднали дървета, евакуирали са 6 човека от два леки автомобила, закъсали на пътя с. Юндола - язовир Белмекен. 

В 04:45 ч. днес е получен сигнал от ОДМВР Ловеч за бедстващи хора на прохода Троян – Кърнаре (проходът е затворен за движение). Екип от РСПБЗН – Троян е заминал към място, като не е уточнено конкретното местонахождение и броя на хората.

Към момента екипи на пожарната са на терен и работят за евакуиране на хора от закъсали МПС в облас Силистра. Става въпрос за автобус със 7 пътници до Средище, десетина леки коли между Богорово и разклона за Срацимир, получен е сигнал за закъсали автомобили и в района на Черковна.

Към 5 часа сутринта е получен сигнал, че между Дунавци и Шипка кола, в която има мъж, жена и дете е закъсала. Екипите са достигнали до превозното средство преди минути. Хората са спасени. 

В Шуменска област е извършена е евакуация на хора от закъсал автомобил край Нови пазар. Към село Царев брод са насочени сили за евакуиране на хора, които се оказали в снежния капан с четири автомобила и за оказване на съдействие. Около 03:30 часа в дежурната част на областната дирекция е постъпил сигнал за инцидент на пътя Шумен - Велики Преслав- служител на пътноподдържаща фирма, извършвал оглед на пътя и на опасно надвисналите клони, бил ударен от водач на лек автомобил. Пострадалият е настанен за лечение в шуменската болница с опасност за живота. ОЩЕ: Пеевски: Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти

Евакуирани са 2 деца и игумена на манастир до град Велики Преслав. Евакуирани са две деца, блокирани на пътя Русе –Бяла до с. Волово. Евакуирани са 6 човека, пътували с лек автомобил и закъсали на пътя между селата Стара река – Раково.

С помощта на верижна бойна машина пожарни екипи извършват евакуация на 20 човека, заседнали с автомобилите си на пътя над Аксаково.

Екипи на  РСПБЗН – Казанлък са оказали съдействие на линейка, превозвала лекар до с. Хаджи Димитрово. Помощ е оказана и на закъсали хора, пътували в автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Всеки човек има право на достоен живот

Ето кога Светият синод ще избере новия Сливенски митрополит

Продължават протестите заради новото движение по Патриарха

АЕЦ "Козлодуй" не казва при колко от служителите му са открити здравословни проблеми

Прогноза за времето - 20 май 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 19 май 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 20-26 май 2024 г.

Шофьорите да внимават на АМ "Тракия": Важно съобщение от АПИ

Знеполският епископ Арсений бе избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

Земетресение разлюля района на Сливница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com