Близо 3 млн. лв. за 6 български производители в рамките на 7 дни от Балканската седмица на LIDL в Европа

1731
Близо 3 млн. лв. за 6 български производители в рамките на 7 дни от Балканската седмица на LIDL в Европа
Снимка: LIDL България

Продажби за близо 3 млн. лева са реализирали 6 български производители в рамките само на 7 дни от „Балканската седмица“, която Lidl проведе за първи път през лятото на 2017 в свои магазини в Европа. По време на тематичната седмица общо 14 артикула от български доставчици достигнаха до 19 държави в Европа с общо 6 989 магазина.

Баница със сирене, антипасти, сушено филе, овче сирене и бира са сред най-предпочитаните родни продукти в магазините на Lidl в Европа. Така например, в рамките на тематичната седмица, български производител на баница реализира износ, който се равнява на продажбите му в Лидл България за цели 10 години. Успехът на „Балканската седмица“ предопределя и нейното по-нататъшно развитие. Предстои още български артикули да бъдат поръчани за следващото ѝ издание през 2018 г.

„При нас всеки качествен артикул на доказан производител има реалния шанс да излезе на чужди пазари. Възможностите за експорт, които Лидл България предоставя, са няколко вида – постоянен експорт, кампаниен експорт – каквато е „Балканската седмица“, и специфичен експорт за конкретен артикул като например, износа на вино. Всичко това още веднъж затвърждава ключовите предимства, които партньорството с Лидл България дава на българските производители – повишаване конкурентоспособността, дългосрочно и устойчиво развитие и отваряне към нови пазари“, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор в Лидл България.

Сред примерите с възможност за постоянен експорт е биволската луканка, превърнала се във фаворит на клиентите в Германия и Ирландия именно благодарение на успешното партньорство на нейния производител с Лидл България. През декември 2016 г. в двете държави са поръчани над 108 000 бройки от този артикул. Биволската луканка е и първият български продукт, който се предлага под премиум марката Deluxe в Германия. За Коледа 2017 г. Германия и Ирландия отново са заявили бройки, като към тях вече се присъединяват и още 5 други държави с интерес към вкусния български продукт.

Доказателство за възможностите за експорт, които Лидл България предоставя за определени артикули, е и виненият износ, върху който компанията ще постави силен акцент през 2018 г. За първи път веригата ще започне да изнася български вина в чужбина – общо 131 000 бутилки вино на стойност 1,3 млн. лв. от 7 български доставчика са поръчани за пазарите в Словакия, Румъния, Полша и Великобритания.

Сериозен шанс да се реализират на чужди пазари получават и продуктите под линията „Родна стряха“. Предстои новите артикули от селекцията да бъдат представени на Lidl Expo за бъдещите „Балкански седмици“. По този начин те имат реалния шанс да бъдат поръчани и от други Lidl държави. Освен с възможностите за експорт, селекцията „Родна стряха“, стартирала през февруари тази година, допринася и за постигането на изключителни търговски резултати и в страната.

От старта на линията досега оборотите на включените продукти са увеличени значително. Освен разширяване портфолиото на продукти „Родна стряха“, производителите отбелязват в пъти нараснали продажби като част от продуктовата линия.

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици Лидл България работи от 2010 г. Благодарение на партньорството си с веригата над 20 родни производители изнасят в до 14 чуждестранни пазари.

С конкретни и целенасочени мерки Лидл България дава реален шанс за устойчиво бизнес развитие на малки, средни и големи компании. Сред най-успешните примери за това са продуктовата линия „Родна стряха“, „Балканска седмица“ в магазините Lidl в Европа, както и кампанията „Винен туризъм“ в подкрепа на българското винопроизводство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com