Близо 500 души се евакуират от хотел в Албена, съобщи Йовчев

41090
Близо 500 души се евакуират от хотел в Албена, съобщи Йовчев
Снимка: БГНЕС

Появи се проблем в един от хотелите в района на Албена заради реката, която минава наблизо. Става дума за хотел "Гергана". В момента съвместни екипи на Гражданска защита, на Българската армия и на Гранична полиция евакуират хората. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде "Фокус".

„Има достатъчно средства – превозни, хеликоптери, предоставени от Министерството на отбраната, както и с плавателни средства хората ще бъдат евакуирани. Има много добра организация и необходимите ресурси така, че не очакваме проблеми. Не мога да кажа точният брой на евакуираните в момента, но евакуирането започна преди известно време и върви с добри темпове. Мисля, че около 500 души са в хотела и очакваме до няколко часа да успеем да приключим с този процес”, обясни министърът.

Самоличността на всички жертви от потопа е установена

Вече е установена самоличността на всички жертви от снощния потоп във Варна, съобщиха от полицията. Общо девет тела бяха намерени вчера...

По думите му в цялата страна обстановката остава усложнена.

"Във Варна, в квартал „Аспарухово” към момента има нормализиране, благодарение на положените усилия през последните часове. Разчистени са автомобилите, които запушваха улиците. От тук нататък не очакваме да има някакво усложняване на обстановката. Във Велико Търново обстановката се нормализира, за жалост в Добрич все още е усложнена. Надявам се нещата да се успокоят”, каза още Йовчев.

 

 

Ситуацията във Варненско остава тежка, прокуратурата разследва трагедията в „Аспарухово”

Положението във Варна и околностите след проливните дъждове остава тежко. Няма подобрение и в обстановката в Добрич и Велико Търново. И...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com