Боядисването на паметника пред БСП е невежество, казва Антон Кутев

22367
Боядисването на паметника пред БСП е невежество, казва Антон Кутев
Снимка: БГНЕС

Ако бях на мястото на вътрешния министър, не бих арестувал хората, които боядисаха паметника пред БСП. Това заяви в студиото на Нова телевизия червеният депутат Антон Кутев.

Според него актът на боядисване на паметника е акт на невежество. Той даде пример с изрисуването преди няколко години на Паметника на съветската армия – тогава беше доста по-артистично, каза Кутев.

Замеряха и Антон Кутев с камъни

Камък бил запратен по депутата от БСП Антон Кутев, но не го ударил. "Искам да подчертая, че не съм бил ударен. Камъни бяха хвърляни, и...

Не на това мнение обаче беше заместник-председателят на ДСБ Петър Москов. Той заяви, че вчерашната акция изобщо не е невежество, а е изрисуването с розова боя на факта, че БСП – наследник на комунистическата партия, която през Втората световна война се бори срещу фашизма, сега управлява заедно с фашистка партия. Ясно ми е, г-н Кутев, че на вас ви е неудобно да управлявате с „Атака” – защото от шпиц командите ѝ зависи българската външна политика, зависи и вашето управление, подчерта Москов.

В момента няма обвинение срещу хората, които боядисаха паметника пред БСП. Ще лежат ли тези млади хора пет години заради това, попита Москов. Това е политически арест и ако няма обвинение, защо тези хора още са в ареста? Паметникът пред централата на БСП дори не е квалифициран официално като паметник, твърди заместник-председателят на ДСБ.

Смисълът на този протест е да покаже, че днес управлението на България е зависимо от фашистка партия, подчерта Москов.

Кутев поиска да знае дали ако тези хора отидат да боядисат паметник в САЩ, направен от Любомир Далчев, ще бъдат арестувани? Вие в момента клатите устоите на обществото, правите същото, което направи Борисов преди няколко години. Няма значение кой ще е на власт, защото хората не правят разлика между вас и нас, смята Кутев.

Оцветиха паметника пред БСП, Асен Генов и още петима души са арестувани

Едно от лицата на "Протестна мрежа" Асен Генов е отведен в Трето РПУ в София тази сутрин. Арестът е осъществен на ул. "Позитано" 20, къ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com