Борисов: Бомбени атентати в България е имало, службите работят

6072
Борисов: Бомбени атентати в България е имало, службите работят

В атентата в Буново жертвите бяха пак толкова и само щастливо стечение на обстоятелствата не доведе до повече жертви и ранени.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

Ню Йорк Таймс: Атентаторът е член на българското крило на Хизбула

Атентаторът самоубиец, извършил терористичния акт на 18 юли в Бургас е член на българското крило на Хизбула, заяви високопоставен аме...

"Декларациите ви се нуждаят от отговор, но доколкото разбрах вие нямате тази нужда, защото във вторник има вот на недоверие към правителството. Така че за един-два дни дали ще информирам или не, не виждам голяма разлика, а и да има някаква политическа стабилност явно не ви касае", обърна се Борисов към опозицията.

Сравнението с атентата на гара Буново премиерът опита да свърже с времето, както самият той се изрази, "когато имаше най-яките служби, когато се извърши Възродителният процес, независимо, че сега сте се прегърнали с ДПС". Бомбени атентати в България е имало, службите работят много активно, каза Борисов. От днес се работи и по самия взрив. Никой не е пречил на процесуално-следствените действия и факт е, че летището вчера беше пуснато.

Колкото до положението в Гърция – там се хвърля много дебела сянка в целия регион. Случилото се в Румъния е допълнителна сянка, отговори премиерът на въпрос на БСП Сергей Станишев. Кризата се отразява безспорно, но много гръцки компании идват вече да работят в България. Ниските данъци са допълнителен стимул за тях, добави Борисов. Не виждам смисъл да говорим, защото от вторник може да има ново правителство, когато ми искате вот на недоверие. Това вие ще го решите, заключи Борисов.

Редактор: Георги Иванов

"Хизбула" ли стои зад атентата в Бургас?

На 18-годишнината от бомбения атентат, извършен от "Хизбула" срещу еврейския център в Буенос Айрес, автобус, пълен с израелски туристи,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com