Борисов: Непреклонни сме за възрастта за пенсиониране

9954
Борисов: Непреклонни сме за възрастта за пенсиониране
Снимка: БГНЕС

Всички ние се опитахме да подходим по-отговорно, прецизно и детайлно, защото дни наред се говори за пенсионна реформа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национален съвет за тристранно сътрудничество, предаде "Фокус".

"Безспорен факт е, че държавата дава над 1 800 млн. лв., за да се изплащат сегашните пенсии. С една дума изключително много подкрепям това, което министър Калфин предлага. Пенсионната реформа не е нещо, което се прави от днес за утре", подчерта Борисов.

МВР да ограничи "сладкото" от пенсионните лакомства

Кой ще ви пази от престъпниците, кой ще ви гаси пожарите, тези на 55 години ли – с този аргумент полицаи и пожарникари скочиха ср...

"Оттук нататък съм запознат с детайлите. В спора ще се роди едно правилно сечение. Има теми, които сме склонни да коментираме, има теми, които изобщо не бихме коментирали. Една от тях е възрастта за пенсиониране. При този демографски срив, който имаме в държавата, няма как това да не се случи. Още повече, че огромен ресурс влагаме в здравеопазване, така че възрастта ще се вдига", подчерта премиерът.

Той уточни, че министър Калфин е положил огромни усилия да намери възможно най-лекия и плавен вариант за вдигане на възрастта за решаването на проблемите. "Надявам се на разбиране и отстъпчивост в някои посоки, така, както и ние сме го направили", каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com