Борисов: Пречиствателните станции са финансирани с парите от контрабанда

5629
Борисов: Пречиствателните станции са финансирани с парите от контрабанда
Снимка: БГНЕС

Пречиствателните станции са финансирани с парите от контрабанда. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на пречиствателната станция в гр. Раковски, предаде "Фокус".

Министър–председателят преряза лентата на пречиствателната станция в Раковски. В нея са вложени близо 58 млн. лв. 

Пещера за пръв път има пречиствателна станция

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри новата пречиствателна станция за отпадъчни води на град Пещера, изградена ...

По думите на Борисов всички оперативни програми работят, кметовете техните екипи и министерствата вече са създали много добра организация. "С времето се натрупва доверие между Брюксел и нашите агенции и министерства. Аз съм убеден, че ще завършим годината с над 93-94% усвояемост - такава, каквато обещах преди няколко години", каза премиерът.

"Изграждането на пречиствателни станции е хубаво, защото подобни проекти пряко отиват до хората, чрез тях се подобрява чистотата на водата, подобрява се инфраструктурата, а отпадните води не отиват в реките”, коментира Борисов. Той заяви още, че с парите, които са влезли в държавата в следствие на борбата с контрабандата са дадени 107 млн. лв за тютюнопроизводителите, 300-400 млн. лв. са отишли към общините, за да си оправят улиците, които не са били асфалтирани от десетилетия.

"Само приходите от данъците са над 1 млрд. лв от началото на годината, а от митниците над 300-400 млн. лв.", посочи Бойко Борисов.

"Благодаря, че опозицията е градивна и не ни атакува. Пък и ние не пипаме парите от дълга, които стоят във фискалния резерв и подпират валутния борд”, каза премиерът. Той посочи още, че със събраните пари са дадени 100 млн. лв. за празниците.

Екоминистърът откри пречиствателна станция в Благоевград

Министър Ивелина Василева откри модернизираната пречиствателна станция в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на окол...

"Всички участвали в гасенето на пожара в Рила ще бъдат наградени", каза премиерът Бойко Борисов. "Българската пожарна има достатъчно потенциал и техника – най-добрата техника, за която сме мечтали”, допълни още Борисов. Според него именно с нея са достигнали до труднодостъпните райони.

Премиерът благодари на всички участвали в гасенето на пожара, като подчерта, че те са работили „при нечовешки условия”. "Сега горите са изсъхнали, тревите също – всичко е като барут, затова призоваваме, защото след това нашите пожарникари рискуват живота си, докато гасят огъня", каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com