Борисов: Работим по атентата с най-добрите служби в света

5810
Борисов: Работим по атентата с най-добрите служби в света

Работим по атентата активно с представителите на най-добрите служби в света по установяване на самоличността на извършителя. Израелските туристи са важни за нас, но не толкова по икономически причини, а защото за тях България е като втора родина и те се чувстват добре тук. Това обяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министърът на туризма на Израел Стас Мисежников, предаде БЛИЦ.
„Много е важно занапред да не допускаме да се случват отново подобни инциденти”, добави още Борисов.

”България и Израел са приятелски страни и няма да позволим с този терористичен акт в Бургас да се хвърли сянка върху нашите традиционно добри връзки. Всяка промяна в отношенията ни в отрицателна насока би била награда за тероризма”, обяви министърът на туризма на Израел Стас Мисежников.

В Министерски съвет двамата разговаряха по повод терористичния акт миналата седмица на летище „Сарафово”, а на срещата присъстваха още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, посланикът на Израел у нас Н.П.Шаул Камиса Раз и представители на израелския туристически бизнес.

На срещата израелският министър на туризма изказа съболезнования на близките на загиналия при терористичния акт български шофьор на взривения автобус и изрази висока оценка за бързите и навременни действия на българското правителство при оказване помощ на пострадалите. „От името на правителството на Израел и лично от свое име благодаря на всички български служби, лекари и граждани, които се притекоха на помощ на израелските туристи, пострадали в инцидента, каза Мисежников. - Дори и след такова събитие животът и бизнесът трябва да продължат.”

Редактор: Яна Баярова

Психолози и психиатри помагат на свидетели на атентата

Екипи от психолози и психиатри от Бургас вече оказват необходимата психологическа помощ и подкрепа на хората, които са станали свидет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com