Борисов раздаде и ваканция на децата в Перник

4466
Борисов раздаде и ваканция на децата в Перник

След като лично се намеси за преместване на матурите при силния трус от 5.8 по Рихтер в Перник, сега премиерът Бойко Борисов раздаде и ваканция на децата от града.

Дните от 31 май до 8 юни са обявени за неучебни за учениците от община Перник.

Решението за отлагане на учебните занятия в общината е в резултат на бедствената ситуация, предизвикана от земетресението на 22 май, вторичните трусове и създалото се напрежение сред населението. Искането е на кметът на Перник Росица Янакиева и по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Заповедта е издадена от министъра на образованието, младежта и науката издаде.

В същото време стана ясно, че министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов ще посетят на 31 май Перник.

Помощите, в размер на 325 лева, за еднократно подпомагане на всички лица и семейства, пострадали от земетресението на 22 май т. г. и последвалите го вторични трусове, ще бъдат предоставяни още от утре чрез Агенцията за социално подпомагане. Те ще се изплащат въз основа на подадени молби от живеещите в общините Перник, Радомир и София-град. Молбите могат да бъдат подавани в едномесечен срок от настъпването на събитието.

Плевнелиев за земетресенията: Господ е българин

Графиката на земетресенията, регистрирани през последните 60 години от първото до последното, по-скоро посочва, че Господ е българин. Т...

На 31 май ще се проведе и заседание на Областния кризисен щаб в Перник, в което участие ще вземе президентът Росен Плевнелиев. В състава на щаба са областният управител, кметът на Перник, кметовете на шестте общини в областта и народни представители. След края на заседанието държавният глава ще направи оглед на обществени и жилищни сгради, пострадали най-сериозно от трусовете.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество