Брендо е екстрадиран за Рим

3692
Брендо е екстрадиран за Рим

С полет за Рим снощи бе екстрадиран Евелин Банев – Брендо. Той бе посочен за "кокаинов крал" и в Италия срещу него има дело, предаде БГНЕС.

Вчера с полет от летище София за Рим бе осъществено предаването на българските граждани Евелин Банев на 47 години и 36-годишният М.Б. на италианските власти, съобщиха от пресцентъра на МВР. Процедурата е по силата на европейска заповед за арест, издадена от съда в Милано.

Припомняме, че Евелин Банев беше задържан в рамките на международната операция "Кокаинови крале" срещу организирана престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка. При нея бяха задържани общо 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец. Първите петима от групата бяха предадени на италианските власти на 25 юни и 12 юли тази година.

Делото срещу Брендо, което се води у нас за пране на пари, ще продължи на 24 октомври. Причината за отлагането на делото отново бяха двамата свидетели от Великобритания, които СГС чака да призове месеци наред. На едно от поредните заседания стана ясно, че те са се боели да дадат показания, но съдът направи пореден опит да ги призове.

Съдът в София разреши екстрадицията на Брендо за една година. Според решението, обаче, Брендо ще бъде връщан у нас за заседания по делото, което се води в страната ни. Така съдът в България ще поиска от съда в Милано "кокаиновият крал" да бъде подсигурен за заседанията. Брендо до края на годината ще се връща в България три пъти засега. Той ще идва от ареста в Италия, освен на 24 октомври и през ноември и декември, защото тогава съдът определи резервни дати по делото.

Редактор: Ая Косарова

Брендо остава окончателно в ареста

Евелин Банев – Брендо остава окончателно в ареста, постанови Апелативен съд – София, сочи сайтът на съда, предаде БГНЕС. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество