Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август в София

12797
Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август в София
Снимка: actualno.com/Ива Иванова

Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност в София Християн Петров. Той представи бъдещото съоръжение в подземието, където ще бъде изградено – точно срещу Българско народно радио до метростанция „Стадион Васил Левски“. В началото на следващия месец започват строително-монтажните дейности на площ над 10 000 квадратни метра. Сумата за доизграждането на паркинга е 2 милиона и 80 хиляди лева.

Ползването ще бъде безплатно при ползване на метро. Иначе цената ще е 1 лев на час за престой, каквато е и цената за пакиране в зелена зона. Засега само системата за таксуване в метрото позволява сигурна проверка при чекиране и с нея ще се удостоверява дали човек е ползвал градски траспорт и съответно да му е безплатно ползването на буферния паркинг.

Нови буферни паркинги на Централна гара, Люлин и Националния стадион

Възложила съм на Центъра за градска мобилност да довърши някои от започнатите в миналото, но недовършени паркинги за метрото на Центр...

Това е първият буферен паркинг, който ще бъде изграден със средства на центъра за градска мобилност, съобщи още той и допълни, че тази година ще бъде разширен с 80 допълнителни места буферният паркинг на Централна гара и че предстои доизграждане на наземния паркинг в кв. „Надежда“.

Към момента средната запълняемост на четирите буферни паркинга, които центърът стопанисва – на метростанция „Джеймс Баучер“, на „Цариградско шосе“ и двата на метростанция „Бели Дунав“ е между 70 и 80%, отчете Петров.

Той съобщи още, че при изграждането на новия подземен паркинг ще бъдат предвидени стимули за ектромобилите. За тях се издават стикери за безплатно паркиране в синя и зелена зона. Над 400 автомобила са заявили такива стикери. В буферните паркинги ще бъдат изкарани и точки за зареждане на електромобили. На този етап се предвижда да бъдат изкарани между 8 и 12 точки за зареждане.

2 млн. лв. ще бъдат използвани за изграждане на тротоари. Намеренията на центъра са парите да стигнат за 100 тротоара. За електронната система за таксуване има избран изпълнител и има подписан договор. Срокът за завършване на цялостната система е 2 години, каза още шефът на Центъра за градска мобилност.

Буферните паркинги в София вече няма да се стопанисват от метрото

Готова е процедурата за прехвърляне на всички буферни паркинги в столицата на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“. В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com