X
 
 

Бъчваров: НАП никога не иска каквато и да е информация по електронен път

8478 0
photo of Бъчваров: НАП никога не иска каквато и да е информация по електронен път
Снимка: БГНЕС
Има напредък в разследването за фалшивите електронни съобщения от името на Националната агенция по приходите, съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров, цитиран от БНР. Според него става дума за "откровен опит за кражба".

Когато води електронна кореспонденция, НАП винаги използва електронен подпис, за да гарантира, че идентичността на съответния служител е безспорна, посочи Бъчваров.

Измамници искат банкова информация от името на НАП

Служители на НАП никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форм...

"НАП, разбира се, никога не иска по електронен път каквато и да е информация, свързана с банкови сметки или с кредитни карти още по малко. Единственият съвет, който може да бъде даден, е хората да внимават, много силно да внимават по отношение на техните лични данни и още по малко информация за кредитни карти или банкови сметки. Това в гигантска част от случаите е измама, защото нито една институция, била тя банкова, била тя държавен орган, не би поискала такава информация да се разменят по този електронен начин. НАП е подготвено за такива ситуации, имаме специализирано звено за информационна сигурност, което още в първите минути на тази атака е работило съвместно с ДАНС", коментира говорителят на НАП.

Около 500 души сигнализираха данъчната агенция за получени в електронните им пощи съмнителни имейли с искане на лична банкова информация за кредитни карти. Бъчваров предупреди, че става дума за класическа фишинг измама, при която се изплащат електронни съобщения до хора, изисквайки да въведат чувствителна информация.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната...