Българче е отнето от родителите му във Великобритания

15114
Българче е отнето от родителите му във Великобритания
Снимка: Thinkstock

Нов скандал с отнето от социалните грижи българско дете се разрази на Острова. Родителите на малчугана, прибран от властите на Великобритания, подеха акция в интернет, в портали и форуми, за да се опитат да си върнат сина, пише "Монитор". Историята, която разказват обаче, крие много неизвестни. През декември малчуганът и майка му излезли от къщата, в която живеели в Лондон, но докато се разхождали, се загубили.

Жената се отправила към първото полицейско управление, което видяла, но вместо да помоли да я свържат с мъжа й, или да й помогнат да стигне до дома си, тя била препратена в социален приют. В себе си нямала нито документи, нито пари или пък мобилен телефон. В институцията я регистрирали, дали храна на нея и сина ѝ и я препратили в друг приют, където да прекара нощта. Оказало се още, че майката Таня Димитрова няма никакви документи.

1/3 от британчетата са с наднормено тегло

Повече от една трета от децата в Англия страдат от затлъстяване или теглото им е над нормата, показва ново изследване на учени от Кра...

След този инцидент социалните служби на Обединеното кралство отнели невръстното дете и го настанили в приемно семейство. Майката Таня има право да го посещава 3 пъти в седмицата, а бащата Младен Хорозов - нито веднъж. По думите на бащата това е огромно недоразумение или дори конспирация на властите. Той твърди, че е станал част от схема за отнемане на бедни източноевропейски деца и препродаването им на богати британски семейства. Казва, че от посолството ни в английската столица предложили на майката да й помогнат да си изготви документи и да я екстрадират в България, но без детето. Жената отказала. Води се дело за попечителските права, което ще има ново разглеждане в средата на февруари.

По думите на представителите ни в мисията в Лондон те са уведомени за случая, съчувстват на българското семейство, оказали са съдействие, но твърдят, че версията на Младен и Таня не отговаря на истината. Според дипломатите има непрестанен диалог между българските и британските институции, като всички работят в полза на детето и според законовата рамка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com