Цацаров: Присъдата на шведа, ритнал камериерка, е унижение

4780
Цацаров: Присъдата на шведа, ритнал камериерка, е унижение
Снимка: БГНЕС

Присъдата срещу шведския турист Ралф Сундберг, ритнал българска камериерка, е несправедлива. Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Брюксел.

"Когато престъплението бе извършено, прокуратурата предприе най-твърдите мерки, предвидени в Наказателно-процесуалния кодекс. По същия начин реагирахме и когато български гражданин прояви хулиганско поведение срещу незрящи словашки туристи. От тази гледна точка прокуратурата е изпълнила своите задължения", посочи той, цитиран от БНТ.

Шведът, изритал камериерка, си тръгна без да плати наложената му глоба

Шведът Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в „Слънчев бряг” през юни, си замина, макар още да не е платил глоб...

"Присъдата не е справедлива, а унижение за пострадалата и за българското правосъдие. Само че това унижение не се дължи - трябва да сме съвсем честни - на съдебния състав, който е разглеждал делото. Има немалко коментари по отношение на съда. Като бивш съдия мога да кажа направо - в тези случаи законът задължава съдията да освободи подсъдимия от наказателна отговорност и да му наложи глоба. Максималната глоба е 5000 лева, съдията е наложил 4500 лева", коментира още той.

По думите му следователно тази присъда е безкрайно несправедлива и унижаваща за гражданите и правосъдието, но не защото прокуратурата и съдът са допуснали това. "Причината е проста - такъв е законът", категоричен е той.

 

 

Ритнатата в главата камериерка: Съдът е корумпиран

Не вярвам въобще в съдебната система и в хората. Това заяви ритнатата в главата от шведския турист Ралф Сундберг камериерка Диана Петко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com