Царят: Борисов не се прави на шеф, а има феноменална интуиция!

11892
Царят: Борисов не се прави на шеф, а има феноменална интуиция!
Не е за учудване, че той стана премиер, отчита бившия министър-председател в интервю за книгата "Моделът на успеха 22"

Бойко Борисов не се прави на шеф и има феноменална интуиция - така улавя нещата, че виждате в политиката колко бързо умее да тушира проблемите или да каже това, което хората очакват.

Тази оценка идва от не кой да е, а от бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Изказването е част от интервю за книгата "Моделът на успеха 22", публикувана на личния сайт на царя www.kingsimeon.bg.

Това е първият коментар на царя по адрес на Борисов.

"Не е за учудване, че Борисов стана премиер, още повече че той постепенно минаваше през интересни предизвикателства. Даже веднъж, спомням си, че на шега му рекох: "Генерале, вие сте много млад, ама аз като много по-стар си спомням, че баща ми казваше: "Градоначалникът на София е трамплинът за министър-председател". Тогава беше само за градоначалник въпросът", казва царят.

Книгата "Моделът на успеха 22" е създадена по идея на търговския директор на Globul Анатоли Георгиев, който е и основател на фондация "Училище за успех”. Негови партньори в проекта са журналистите Емил Спахийски и Георги Стайков. По повод 22 години от демократичните промени в България, екипът интервюира 22-ма изявени българи от различни сфери на обществения живот. Те споделят своята лична формула за успех, за преодоляване на препятствията, с които всеки човек неизбежно се сблъсква в живота си.

"Трябва повече да вярваме в себе си, да говорим повече за успеха, защото това винаги е нещо положително и увлича останалите", заяви Негово Величество в обръщението си към присъстващите. Той изказа задоволството си, че толкова интересни хора от различни професии са се събрали на едно място, за да споделят общи ценности.

В интервюто му, публикувано в сборника, Царят разказва още:

„В други страни - хайде не бива да се обобщава, но е така в повечето случаи - хората се гордеят с преуспял сънародник, а не се опитват да го „върнат в казана“. Аз ви казах, че този негативизъм го забелязах още като се върнах в България. Преди да направиш каквото и да е, вече има сума изказвания, които да неутрализират какъвто и да е ентусиазъм. Ама, да допринесеш ти, сам да се захванеш и да опиташ – това го няма. Затова мисля, че не бива да се търси и показва онова, което сваля надеждите или позитивната енергия. Трябва да сме по-динамично настроени, защото, ако един успее, цялото общество успява. Хората трябва да се идентифицират с успелия, той да бъде даван за пример и децата да се опитват да станат като него.”

В сборника са представени Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ралица Василева от CNN, Калоян Махлянов –Котоошу и др. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат изразходвани за повишаване на образованието на деца в неравностойно положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com