Ценко Чоков отива на съд за документно престъпление

2264
Ценко Чоков отива на съд за документно престъпление

Кметът на село Галиче отива на съд за документно престъпление, съобщиха от Софийската апелативна прокуратура.

Престъплението е във връзка с правомощието на Ценко Чоков да удостоверява полагането на подписи върху частни документи по Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

Внесоха в съда обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков

Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Мартин Чоков за причиняване на лека телесна пов...

Жена от Благоевград решава да продаде земеделската си земя в Галиче. След като чрез своя позната се свързва с Чоков, той й предлага да купи парцела за себе си и свои близки. Като се позовава на свидетели, прокуратурата твърди, че в нарушение на закона, кметът на Галиче е удостоверил невярното обстоятелство, че подписите под документа са положени лично пред него. Същият ден документите били изведени и в регистъра на кметството под съответни номера, а свидетелят Чоков е превел с пощенски запис сумата от 6000 лева на продавачката. По-късно обаче тя казва пред разследващите, че не е е ходила в село Галиче и не е подписвала документи. Това се доказва и от изготвената съдебно почеркова и техническа експертиза. Разпитан в качеството на обвиняем Чоков не се признава за виновен, не дава обяснения, но твърди, че жената се е подписала лично в негово присъствие и е изписала имената си върху документите.

До обвинителния акт срещу скандалния кмет се стигна след мащабната проверка, разпоредена от Върховна административна прокуратура на работата на кмета на село Галиче. Открити са редица и различни нарушения, а на директора на ОД на МВР Враца е предложено да се потърси административно наказателната отговорност на кмета на с. Галиче по някои от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца
Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Габриела Наплатанова встъпва в длъжност от днес като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), предава...