Час протест - 160 000 лв. загуби!

4383
Час протест - 160 000 лв. загуби!
В днешния едночасов протест на близо 2 700 работници и служители на смяна в "Марица Изток"

От едночасовото спиране на работата в рудниците на „Мини Марица Изток” не са добити около 10 000 тона въглища, от което загубата за мините са 160 000 лв.

В днешния едночасов протест от близо 2 700 работници и служители на смяна, само около 200 не са взели участие в протеста.

Шефовете на "Марица–изток": Стачката е незаконна, губим 1,8 млн. лв.

Заради огромните дневни загуби, които възлизат между 1,6-1,8 млн. лева, ръководството на мини "Марица-изток" внесе днес в Окръжния съд...

Според синдикатите от средата на миналата година са спрели да им изплащат и по 22 лв. допълнително здравно осигуряване месечно, заложено в колективния трудов договор заради съдебни спорове между компаниите, участвали в обществената поръчка. Въпреки че ВАС се е произнесъл по казуса, парите още не са преведени по сметките на работниците.

Вече започнаха поредните преговори между Обединения стачен комитет на КНСБ и КТ „Подкрепа” в Мини "Марица Изток" и ръководството на мините. В тях взема участие и заместник-министърът на МИЕТ Иво Маринов, съобщиха от стачния комитет.

Стачкуващите заявиха отново готовността си за участие в безсрочни стачни действия от 14 януари 2012 год., до изпълнение на Споразумението от 12. 07. 2011 год., и то не само на т.3, засягаща изплащането на заработените трудови възнаграждения при рекорден добив на въглища през 2011 год. Стачкуващите настояват за цялостна ревизия по изпълнението на останалите точки на Споразумението, касаещи договорености по КТД, щатни разписания, техническа безопасност на съоръженията и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество