Цветанов: Адриан Златков е отвлечен от нова група, която има и нови цели

5257
Цветанов: Адриан Златков е отвлечен от нова група, която има и нови цели
Снимка: БГНЕС

Засега няма информация похитителите на Адриан Златков да са част от "Наглите". По-скоро това е нова групировка, която има и нови цели. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

25-годишният мъж, син на столичен бизнесмен, беше открит снощи край София в добро физическо състояние. Той беше отвлечен в края на миналия месец. Бащата на Адриан Златков уточни, че е платил откуп за него, но не уточни в какъв размер. Днес потърпевшият беше разпитан от служители на МВР.

Бащата на отвлечения Адриан: Похитителите водеха толерантна комуникация

Адриан е добре, почива си. Всички сме много щастливи и благодарни, че се развиха така нещата. Не е упражнено насилие. Не сме водили раз...

Цветанов каза още, че в момента е важно в медиите да не излиза много информация за отвличането на Златков, тъй като извършителите следели внимателно какво се пише и говори за случая. По думите ми никой от разследващите няма да разкрие анализите си, за да е сигурно, че групата ще бъде заловена.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че ще се проведе голям дебат с представители на охранителните фирми, които се оплакаха, че последните два законопроекта на вътрешното министерство - за частната охрана и Закона за МВР, показват, че ведомството се връща към практиката да развива търговска дейност и по този начин става конкуренция на бизнеса им.

Цветанов допълни, че законопроектът на БСП за нов антикорупционен закон припокрива на 75% този на ГЕРБ. Той каза още, че преди всичко трябва да има обществено обсъждане, за да се стигне до гласуването му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com