Депутатите помилваха шофьорите с изтекли книжки

13829
Депутатите помилваха шофьорите с изтекли книжки
Снимка: БГНЕС

Заради шума, който вдигнаха икономистът Владимир Каролев и бившият журналист от Нова телевизия Васил Иванов, управляващите се отказаха изцяло от строгите законови текстове, които влязоха в сила през януари.

За шофиране с изтекла книжка пак ще се налага само глоба от 100 до 300 лв., реши Народното събрание, като промени на второ четене Закона за движение по пътищата.

Кметове искат да могат да глобяват за превишена скорост

Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост и за преминаване на червен светофар. В повечето градове няма контрол за тези наруше...

В края на ноември полицаи свалиха регистрационните номера на колата на Каролев, а скоро след това без табели на колата остана и Иванов. И двамата карали с изтекли документи. Те се оплакаха, че наказанията им са прекомерни, а Каролев директно обяви, че ще търси начин да предизвика законодателни промени. Факт е, че успя почти веднага да пробие през ГЕРБ, предава в. "Сега" в днешния си брой.

Мнозинството всъщност предлагаше при шофиране с изтекла книжка автомобилът временно да се спира от движение до представяне на валидно свидетелство, но за не повече от 12 месеца.

В четвъртък депутатите се отказаха и от тази санкция и оставиха само глоба от 100 до 300 лв., която няма да уплаши никого, защото, както е известно, глобите не се събират изобщо. Обяснението на ГЕРБ за мекото наказание е, че скоро щял да се внася изцяло нов Закон за движението по пътищата. Това е най-променяният закон през последните 15 г.

Според другите приети текстове търговците на употребявани автомобили ще могат да бъдат глобяване с между 2000 и 7000 лева, ако манипулират километражите на предлаганите от тях превозни средства.

МВР още не коментира "Булгартабак", очертава се катаджиите да станат съдии на пътя

Поискали сме доклада от Турция за контрабандата. Не искам доклада от интернет, а от турските служби и Интерпол. В документа се казва, ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com