Детска градина за 100 деца отвори врати в Несебър

23504
Снимки: Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов откриха в присъствието на зам. Областният Управител на Област Бургас – Евгени Врабчев, най-новото детско заведение - ЦДГ „Моряче“ в черноморския град. То се намира в квартал „Черно Море“.

Детското заведение е с капацитет 100 деца - 4 групи по 25 деца. Приемът се извърши в рамките на приема в общинските детски заведения. В ЦДГ „Моряче” се приемат деца във всички групи на предучилищната подготовка – първа и втора възрастова група и подготвителна група (5 и 6 годишни деца).

Несебър развива културния и поклонническия туризъм

Приключи реставрацията и консервацията на църквите „Св.Йоан Кръстител", „Св.Параскева" и околното им пространство в Стария ...

Сградата е оборудвана с модерна и качествена технология и разполага с просторни помещения за децата, голям отопляем басейн на две нива, модерна кухня, спортна зала и четири детски площадки с места за отдих. Подовите покрития са антибактериални. На разположение са три асансьора – основен, за храна и за зареждане, което прави средата достъпна и за хора с двигателни увреждания. Детската градината е снабдена още с парно, климатици и фотоволтаични модули за отопление.

Градоначалникът каза, че това е поредната детска градина (седма по ред), която отваря врати. Той не скри удовлетворението и радостта си от реализирането на този проект, информира пресценетърът на община Несебър.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...