Детската инсулинова резистентност е сборът от лошо хранене и прекомерен стрес (ВИДЕО)

1706
Детската инсулинова резистентност е сборът от лошо хранене и прекомерен стрес (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното предаване „Видимо и невидимо: Хапка по хапка“ Росица Коцева ще ни разкаже за детската инсулинова резистентност – какво я причинява и как може да се контролира.

„Детската инсулинова резистентност (ДИР) е сериозно медицинско състояние, което засяга млади хора и се свързва със значително увеличение на риска от метаболитни нарушения и здравословни проблеми в по-късна възраст. Това състояние е свързано с намалена способност на тялото да реагира на инсулина, хормон, който регулира нивата на глюкоза в кръвта.“, казва Росица Коцева. Една от основните и характеристики е високото ниво на инсулин в кръвта на деца и тийнейджъри, който може да доведе до нарушения в метаболизма на глюкозата, увеличен риск от развитие на диабет тип 2, както и други здравословни усложнения.

„Детската инсулинова резистентност може да бъде свързана с различни фактори, включително генетика, неправилната храна, недостатъчна физическа активност и излагането на околната среда. Растящата епидемия на затлъстяването сред децата също играе важна роля в нарастването на случаите на детска инсулинова резистентност. Още: Който управлява храната, той управлява съдбата (ВИДЕО)

“За да се контролира и управлява това състояние, са необходими комплексни мерки за промяна на начина на живот, включително здравословна диета, редовна физическа активност и съответното лечение, ако е необходимо. Ранното откриване и управление на ДИР играят ключова роля в предотвратяването на сериозни здравословни проблеми в бъдеще и подобряване на качеството на живот на засегнатите деца.

Много е важно, също така да се отбележи, че ИР причинява кисти в яйчниците и нередовен цикъл. Това при момичетата, особено над 9 годишна възраст, създава сериозни проблеми. Една инсулинова резистентност некоригирана на време има потенциала да създаде много проблеми по-късно в детеродна възраст на момичета с подобна здравна картина.“

В края на предаването Роси Коцева ще сподели със зрителите рецепта за пържена риба с гарнитура от нискогликемично Коул Слоу. Още: Mаслото от канабис и неговото приложение за лечение на стрес и инсулинова резистентност (ВИДЕО)

Трябва ли родителите да са „хранителни фашисти“, как могат да помогнат на детето си с ИР – отговор на тези и други интересни и полезни въпроси ще намерите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението край НДК

Харчим по-смело за дрехи и обувки, пестим от горива и техника

Най-важните новини за деня: 9 май 2024 г.

Агенцията по храните изтегля от пазара сокове и смутита на популярна марка

Димитър Главчев начело на поклонническа делегация в Света гора за празника на манастира "Свети Вмч. Георги Зограф"

Иван Панчев: Кремъл полага свръхусилия да повлияе на европейските избори (ВИДЕО)

Открийте тайните на маркетинга с обучението Coca-Cola Academy (Light) в SoftUni Digital

Пловдив е лидер по жилищни сгради, пуснати в експлоатация през първото тримесечие

Времето утре - 10 май 2024 г.

Скритата власт, за която никой не гласува

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com