Дянков ще организира референдума за "Белене"

12430
Дянков ще организира референдума за "Белене"

Финансовият министър Симеон Дянков ще организира референдума за "Белене". Тази задача той получи на днешното заседание на Кабинета, предаде Стандарт нюз.

Асистенти на вицепремиера при подготовката ще бъдат министрите на икономиката и външните работи. Хората на Делян Добрев трябва да подготвят съвместно с финансовите експерти брошурата, с която ще се информират хората.

Външният министър пък ще се наложи да организира гласуването в мисиите ни в чужбина.

Вицепремиерът и министър на финансите и министърът на икономиката, енергетиката и туризма трябва да внесат в Министерския съвет проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист по чл. 15, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Заплатите ни ще станат европейски след 12 години

Ще трябва да минат още 10-12 години, за да настигнем средната заплата в напредналите европейски страни. Това призна пред Нова телевизи...

Вицепремиерът и министър на финансите трябва да внесе в Министерския съвет за утвърждаване проект на план-сметка за разходите по организационно техническата подготовка и произвеждането на референдума и проектна тарифа, по която се заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР.

Министърът на регионалното развитие трябва да координира дейността по изготвяне и публикуване на избирателни списъци, министърът на външните работи - да организира произвеждането на референдума в дипломатическите и консулските представителства, а заместник министър-председателят и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството и министърът на външните работи - да информират министър-председателя за хода на подготовката на референдума. Дянков ще издава и наказателни постановления по чл. 300, ал. 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Референдумът за ядрената енергетика е на 27 януари догодина. Тогава ще трябва да отговаряме "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?"

Референдумът се провежда по инициатвиа на БСП, но с въпрос, формулиран от ГЕРБ. Според математиците и социаолозите пък референдумът ще се провали, защото малко хора ще проявят интерес към него и ще гласуват. Все още не е ясно и кой ще плати за провеждането му.

Редактор: Десислава Ушатова

Влизаме в еврозоната до 5 години

Всички членове на европейския банков съюз трябва да получат равен статут за гласуване, за да се избегнат деформации във финансовия се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com