Джебчиите в столицата вече са добре облечени и с добри обноски

16815
Джебчиите в столицата вече са добре облечени и с добри обноски

Външният вид на джебчиите вече е доста европейски. Това каза комисар Младен Маринов, зам.-директор на СДВР, на пресконференция, предаде “Фокус”.

На 17 декември са задържани две джебчийски банди в столичен мол. Двете групи се състоят от познати лица. Благодарение на бързите действия на полицаите, те са задържани в момент, когато се готвят да напуснат търговския център. По случая предстоят процесуално-следствени действия, а въпросните лица са задържани за 24 часа.

Въоръжени ограбиха фармацевтичния склад на "Либра"

По информация на Нова телевизия въоръжен обир е бил извършен в района на „Околовръстното” и „Симеоновско шосе”....

Има създадена организация, във връзка с джебчийството, а по празниците е засилен контролът. Познати са на служителите на МВР, но прави впечатление, че се наблюдават и много нови подходи, затова е трудно да бъдат хванати всички.

Външният вид на джебчиите вече е доста европейски, те са лъскаво облечени, имат европейски маниери, знаят чужди езици, много добре се камуфлират и сливат със средата и хората не ги разпознават. В тази връзка, по моловете сме се срещнали с охранителни фирми, които се занимават с видеоконтрола, дадени да указания с цел – предотвратяването на кражби. Междувременно патрулират неуниформени екипи на криминална полиция, които познават контингента, работили са с колеги от чужбина. Правим всичко възможно за опознаването на реда, но контингент наистина е много голям.

Комисар Маринов представи профила на джебчиите: обикновено, начело в групата, е бременна жена или дете. Те използват струпването на хора или момент, когато вниманието е отвлечено в друга посока, например, когато хората разглеждат дрехи, и действат именно тогава. Много важно е гражданите да внимават, когато посещават заведения: сядайки, те си оставят палтата и чантите, столовете са много близо и много лесно от съседната маса могат да бръкнат в джобовете ви и да ви ограбят. В този случай, хората дори не разбират веднага кой ги е ограбил и къде и къде се е случило.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com