Добрич кани британски специалисти за строителството на най-големия у нас скейтпарк

38319
Добрич кани британски специалисти за строителството на най-големия у нас скейтпарк

Община град Добрич кани специалисти от Великобритания за строителството на най-големия в страната скейтпарк. Това съобщи зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски проекти” инж. Надежда Петкова.

Скейтпаркът е един от основните елементи в проекта на общината за реконструкция и модернизация на градския парк „Св. Георги”, предаде Фокус.

Художествената галерия в Добрич стартира летните занимания за деца

Започват летните занимания в Работилничката за въображение на Художествена галерия Добрич, съобщи DarikNews. Занятията ще се провеждат...

Инж. Петкова посочи, че в момента общината се опитва да привлече външни консултанти. Идеята е новото съоръжение да бъде уникално и да привлича почитатели на този вид екстремен спорт, а Добрич да домакинства събития, които го популяризират, включително и международни.

Все още няма потвърждение от страна на експертите от Великобритания, но покана е отправена, каза инж. Петкова.

Площта на съоръжението е 2 дка и 300 кв. метра и се очертава да бъде най-големият такъв парк в България. Скейтпаркът се изгражда в езерото в парка. По думите на зам.-кмета, целият ансамбъл от съоръжения там е интересен – оформя се също рок сцена. Инж. Петкова изрази надежда, че мястото ще се превърне в любимо за много млади хора. Почитателите на скейтборда и ролерите вече с нетърпение очакват този парк в парка, допълни инж. Петкова. Тя посочи също, че в страната ни няма такива съоръжения, които да подготвят спортисти в тази област. Същевременно те са удобни и за провеждане на състезания. Единственото такова съоръжение, но изпълнено с други материали, се намира в град Монтана.

„Наистина цяла България, младите хора са обърнали лице към нас и повярвайте ми, въпреки че наистина това са уникални съоръжения, няма масовост, да не кажа че почти няма такива, които да са изградени съобразно абсолютно всички изисквания. Тук има много детайли, много моменти, които трябва да бъдат съобразени, като вид на бетона, гладкост, разнообразие на елементите, които да позволяват различни карания, спускания и т.н. та именно заради това стигнахме до извод, че ще са ни необходими и външни експерти и външен поглед на хора, които наистина са участвали в разработката и изграждането на много сериозни такива в световен мащаб скейтпаркове. Така че ще се опитаме да привлечем такива консултанти и за нашия”, заяви инж. Надежда Петкова.

Орешарски съсипва системата на МВР с назначения, обвързани с престъпления, твърди Румен Петков

Манипулираният вот, под формата на корпоративен натиск, е изиграл решаващо значение при определянето на поне четири от мандатите за ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com