Доган: Хонорарът не е бонус

5285
Доган: Хонорарът не е бонус
Всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители, заяви лидерът на ДПС

В условия на бедност или обедняване, на криза, всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед на търсене на виновници, нови дяволи, сатанизиране. Всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители. Това каза Ахмед Доган след среща с президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Лидерът на ДСП бе помолен да отговори на днешния призив на премиера да се върнат бонусите и на предишната власт, както и неговият хонорар за Цанков камък.

НС притиска прокуратурата за разследването на Доган

Консултантският хонорар на Ахмед Доган за "Цанков камък" все още е обект на вниманието на прокуратурата. Парламентарната комисия за бо...

"Аз не съм бил министър и не съм взимал бонус, хонорарът не е бонус", каза Доган в началото, преди да му бъде посочено от репортерите, че въпросът опира до морал.

Допълнителното материално стимулиране е принцип на всяка власт и който не го вижда това, значи нито разбира от пазарна икономика, или си представя властта в някакви утопични виртуални светове, които нямат нищо общо с реалния живот, заяви Доган. Той посочи, че ако държавният служител няма реално стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес. Така той отбеляза, че задължително трябва да има стимулиране, но и правила за това. Лидерът на ДПС каза, че в страната има 47 закона, които уреждат това, а първото стимулиране е било 50-та година.

"Всяка държава, всеки режим, всяка политическа власт трябва да има инструмент за стимулиране – това не е грях, въпросът обаче е в правилата", каза Доган. Той подчерта, че оттам ще се намерят решенията за това дали бонуси се дават за купуване на политическа моралност или за извършване на работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com