Драгомир Заков: Трябва да направим и невъзможното българските войници и офицери да са напълно интегрирани в структурите на НАТО (ВИДЕО)

4484
Драгомир Заков: Трябва да направим и невъзможното българските войници и офицери да са напълно интегрирани в структурите на НАТО (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Днес се обръщам към всички българи, защото сме в навечерието на деня на нашата армия – 6 май. Това е армията, която през 1885 г. защити Съединението при Сливница, армията, която през 1913 г. превзе Одрин, армията, която през 1918 г. успя да защити България при Дойран, като победи 7 пъти по-големи армии. Това е армията, която днес е до вас при всяко бедствие – горски пожар или наводнение. Това е армията, която пази българското небе, българското море и българската земя. Това е армията, която е давала свидни жертви за запазване на световния мир". Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков в поздрав по повод професионалния празник на Българската армия - Гергьовден.

"Днес, за съжаление, след дълго прекъсване мирът около нас отново е нарушен вследствие на руската военна агресия срещу суверенната територия на Украйна. И въпреки че в момента няма пряка военна заплаха за България, рискът за националната сигурност е висок.

В този момент българското общество трябва да покаже не само уважение към своята армия, но и доверие. Доверие, че тя е боеспособна и професионална, изградена от смели и достойни българи. Армия, готова да изпълнява конституционните си задължения въпреки предизвикателствата днес, породени от грешни или липсващи решения в миналото на тактическо, стратегическо и политическо ниво.

Трябва да направим и невъзможното българските войници и офицери да са напълно интегрирани в структурите на НАТО – най-успешният военно-политически отбранителен съюз в историята. 

Само чрез пълна и безусловна интеграция в евроатлантическите структури можем да постигнем максимални гаранции за националната сигурност, както и за сигурността на цяла Европа. Вярвайте и се гордейте със своята армия!

В навечерието на 6 май се обръщам и към всички представители на Въоръжените сили:

Уважаеми генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници и матроси,

Уважаеми цивилни служители

В този важен за всички нас период Българската армия все така е пример и опора на цялото общество. Всеки един от вас е лицето на армията ни днес. Обществото очаква от вас да бъдете идеал на нацията: храбри, всеотдайни, жертвоготовни и верни. Това са ценностите, от които българският народ има нужда и ги вижда у вас. Трябва да останете такива и да бъдете гарант за националните дух и чистота. Вие трябва да сте водещ пример за възможния напредък, защото през вас се измерва способността на България да бъде достоен и надежден партньор в международен план.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия

Денят на храбростта и празника на Българската армия ще бъде отбелязан на 6 май с водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдав...

В празничния ден нека да отдадем заслуженото и на българските военнослужещи, които достойно изпълняват своя професионален дълг в многонационалните контингенти в Босна и Херцеговина, Косово, Мали, Ирак. Пожелавам им да изпълнят с чест воинския си дълг и да се завърнат при нас живи и здрави.

В тяхно лице ние виждаме модерна, професионална и с висок боен дух Българска армия, която допринася за издигане на авторитета на България по света.

На всички представители на Въоръжените сили: Нека Свети Георги да Ви пази! Да ви вдъхва надежда, да ви дава сила и воля във всяко изпитание и да Ви помага във всяко начинание.

Честит празник!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът отрече съдийка от кръга на Нотариуса да е решила дело на жена му

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com