Духът на едно време..

2511
Духът на едно време..
Снимка: Боби Вълчев

Боби Вълчев е български джаз изпълнител. Роден е в град София, учи в музикално училище „Любомир Пипков“, а след това завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Асистент е в майсторския клас на Милчо Левиев, там получава възможността да композира за имена като Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Васил Петров и др. От дълги години джаз изпълнителят живее в далечен Дубай. Там той развива своята музикална кариера, а също така е и учител в музикална школа за деца. Преди около година, Боби решава да участва във формата „България търси талант.“ Там той печели възхищението на българското жури и публика със своя стил, класа и музикални умения. Наскоро джазменът направи и турне на своя родна земя. Всестранно развитият българин, освен, че обича да преподава на деца и да е на музикалната сцена, той е истински ценител и на ретро автомобилите.

Едва, когато е на 6-годишна възраст, за пръв път вижда ретро автомобил на живо и описва този момент, като едно истинско приключение, което и до днес го кара да се усмихва. Колата, която е видял, е Cadillac Eldorado. Певецът разказва, че това е моментът, в който е поискал един ден да кара такава. Боби споделя, че едновремешните филми и песни също са допринесли за интереса му към ретро автомобилите. С усмивка на лице си спомня клиповете на Елвис Пресли с розов Cadillac  или филма „Кацнал на едно дърво“.

Преди 11 години си купува първия ретро автомобил от търг в Англия – Cadillac Coupe De Ville 1976 г. Впоследствие започва да колекционира стари возила. Споделя, че едни от любимите му попълнения, са Ford Mustang 1967 г. , Buick Riviera 1973 г., Jaguar XJS 1994 г. Боби Вълчев споделя, че харесва тези автомобили не само заради атрактивната визия, която имат, но и заради тяхната класа. Според него именно по това си приличат хубавата кола и хубавата жена - и двете носят своята харизма, остават следа във времето и никога не остаряват, независимо от годините си. “Истинските неща остават отпечатък във времето”.

Боби Вълчев не само обича да съзерцава ретро трофеите. Той обича и да ги и кара. На мнение е, че едновремешните изобретения са много по-здрави от сегашните, много по-надеждни и много повече подчертаващи индивидуализма. Днес сякаш всичко изглежда едналво, а в онова време са се усещали духа, емоцията, посланието за свобода и лукс. “Материалите, от които са направени автомобилите навремето, са истински – дърво, хром, кожа… Именно те допринасят един ретро автомобил днес да бъде ценен и неповторим”. Карайки такава кола, Боби се връща години назад - времето на джаза, апогея на артистизма и раждането на първите нотки на свободния дух в обществото. Тогава, когато всичко е било идеалистично, хората са искали да създават, да творят непрекъснато и да бъдат неповторими. 

Боби споделя, че винаги когато е с някое ретро изобретение, хората му се радват, поздравяват го, понякога искат и да се снимат. “В България всички колекционери на ретро коли се познаваме. Подкрепяме се, винаги сме позитивно настроени един към друг. Няма как да си ценител на нещо историческо и да си лош човек.”

“Автомобилите, които харесвам и музиката, която създавам, носят онзи едновремешен дух. Това е нещо, което ме вдъхновява, защото днес може да създадеш много нови и модерни неща, но наистина са малко онези, които оставят следа. Джазът и ретро колата са истинска класа не защото изглеждат и звучат различно, а защото носят стойност, която в днешно време е трудно да откриеш и създадеш!”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...