"Един ден на Витоша" в подкрепа на хората с физически увреждания

1747
"Един ден на Витоша" в подкрепа на хората с физически увреждания
Снимка: Pixabay

Щафетният супермаратон "Един ден на Витоша" ще започне в полунощ на 14 април със скоростно изкачване от Княжево до Копитото. Уникалното спортно събитие се реализира в подкрепа на хората с физически увреждания. Идеята е на Дойчин Боянов, алпинист и преподавател в Национална спортна академия, която е партньор на инициативата.

В рамките на един-единствен ден планината Витоша ще бъде обиколена чрез повече от 15 вида спортно-туристически дейности с участието на известни спортисти, споделено с хора с увреждания.

Хиляди хора с увреждания излязоха на протест срещу реформата в ТЕЛК (ВИДЕО)

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на национален протест пред Министерския съвет с искане за справедлива реформа в сист...

Целта е да се съберат средства в помощ на кампанията "Избери, за да помогнеш" на Природен парк "Витоша" за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността "Игликина поляна". Всеки желаещ може да се включи в благотворителната инициатива чрез дарение с SMS или по банкова сметка.

Сред спортовете, които ще бъдат представени са колоездене, гребане с каяк, проникване в пещера, ски-алпинизъм, хендбайк, конна езда, парапланеризъм, скално катерене, издигане с балон, скок с бънджи и др. Участници са емблематични спортисти като Станилия Стаменова, Кирил Николов-Дизела, Антония Григорова, Веселин Овчаров, Евгени Балев и др.

В някои от дисциплините ще се включат и хора с увреждания, които активно спортуват, като Владимир Гюров и Иван Кожухаров. А шосейното колоездене, ски спускането от Черни връх и пешеходният преход са отворени за всички желаещи да станат част от това уникално спортно събитие с благотворителна цел.

Супермаратонът ще бъде заснет с няколко камери и ще послужи като основа за създаване на документален филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм. Отделно ще бъдат заснети интервюта с участващите спортисти и повече информация за парка, конкретните видове спорт, достъпа до планината и т.н. Филмът ще бъде готов в началото на юни 2018 г. и показан на различни фестивали, специални събития, в киносалони и по националните телевизии. Документалният филм ще продължи да работи за каузата "Избери, за да помогнеш" и да набира средства за изграждане на алея за спорт за хора в неравностойно положение в местността "Игликина поляна".

Хората с увреждания излизат на национален протест

Организациите на хора с увреждания излизат на национален протест заради нова наредба, която включва промени в правилата на трудово-ек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com