Екоминистърът: Перник ще има вода, щом тръгне водопроводът

7331
Екоминистърът: Перник ще има вода, щом тръгне водопроводът
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Вода за Перник ще има, когато тръгне и е готов водопроводът. В момента язовирът започва да се пълни". В това увери екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро в сутрешния блок на bTV.

Хората не ги интересува какво си правил, а дали водата ще им стигне. Когато кажеш, че трябва да намалим водата, всички скачат срещу теб, посочи Димитров в първия му месец като министър.

Перник няма да "изпие" водата на София

Планът на правителството да захранва Перник с вода от язовир "Белмекен" през ВиК мрежата на София не е заплаха за водата на столицата. ...

По думите му има ВиК дружества, които работят великолепно и са с изключително добри показатели, сред които Враца, Габрово, Бургас и Стара Загора. В Дупница, Перник и Сливен са ВиК-тата, които трябва да бъдат най-печелившите в България, а те са пред фалит, негодува Ревизоро.

Целият проблем е, че има великолепни ръководители и има такива, които непрекъснато създават проблеми, отчете той и допълни, че се чуди дали да води кореспонденция с тях, или да сигнализира прокуратурата. "Предстои да ги дам на прокуратурата, защото ми омръзна", ядоса се екоминистърът.

Ревизоро много лесно може да оправи пробитата каца с вода с обещание и повече няма да влиза в епистоларни кореспонденции на "ваш номер-наш номер", с което и да е ВиК.

"С тези, които са нормалните нямам против, но тези, които непрекъснато се чудят как някой друг трябва да им свърши работата няма да се занимавам. Аз съм до водомера на язовира и до водомера горе на водосбора", гарантира екоминистърът наличието на контрол.

Той изтъкна, че язовир "Студена" е източен неправомерно и не го е изпил бившият министър Нено Димов, който бе арестуван по повода. "Неговият корем не може да побере толкова", каза в типичния си стил новият екоминистър Емил Димитров.

Новият водопровод за Перник - обещанията на властта и реалността (ВИДЕО)

В началото на този месец министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че близо един километър от трасето на водопровода, който ще ...

Според него на този язовир трябва да има разходомер, а когато се проверил този разходомер бил премахнат. Затова "Стомана" и "Топлофикация" Перник ще бъдат глобени с около 2000 лева, закани се екоминистърът, според когото когато има огромен проблем, се прехвърля на други министерства.

Другият проблем бил, че се събира вода от водоползвателите и се прави фонд, с който се помага на същите водоползватели.

Незаконният боклук

По отношение на темата с неправомерното горене на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол, екоминистърът отбеляза, че първо трябва да си сложат измервателни станции на комините и уреди, на които да се виждат какво точно се случва.

"Мисля, че съвсем скоро те трябва да бъдат за пример, но ако не бъдат за пример....", загатна Емил Димитров и допълни, че не се интересува на кого е ТЕЦ-а в Бовол дол, а да работи правилно и въздухът да бъде чист.

Италианският боклук в Бургас и Варна бил за ТЕЦ "Бобов дол"

Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол". Това каза макед...

Най-важното за сагата с горенето на отпадъци у нас, прочетете в този материал.

Ревизоро се закани, че много хора, които се опитват да играят не по правилата "няма да им излезе хороскопът" тази година, цитира той думи на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Да се вземат в ръце и да започнат работят, защото мощности много има в България. Ако държавата тръгне да играе по друг начин, ще фалираме всички бизнеси в България и това не е полезно, енергийната система трябва да се развива, настоя екоминистърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com