Електропреносната мрежа е в изправност, няма напукани стени на язовирите след труса

18760
Електропреносната мрежа е в изправност, няма напукани стени на язовирите след труса
Снимка: БГНЕС

Спешна проверка в цяла България е извършена веднага след земетресението в Гърция и тя е установила, че няма напукани стени на нито един от водоемите. Това съобщи шефът на Пожарна и аварийна безопасност ген. Никола Николов. Няма и нарушение и в електропреносната мрежа. В населените места вече се сформират комисии, които ще обикалят и ще описват щетите от бедствието. Най-слаби са последствията в София. За столицата няма данни за никакви сериозни вреди, обясни ген. Николов. Началникът на пожарната заяви, че самият той въобще не е усетил труса.

"На територията на цялата страна е било усетено земетресението, обясни Никола Николов. - По-осезателно е било в Южна България и специално регионите Кърджали, Смолян, Хасково, Ямбол, Пловдив, Пазарджик. Нанесените материални щети са незначителни, проверяваме получените сигнали. Очаквам сигналите за паднали комини, повредени покриви и напукани стени да са най-много. Никъде няма паника в населените места. Нашите колеги, служители от полицията, са заети с охрана на секциите за изборите. Пожарникари и спасители са в населените места, ако има нещо, те разговарят с хората, успокояват ги. Обстановката е сравнително спокойна. Поддържаме контакт с колегите от Гърция, тъй като те там са усетили заметресението малко по-силно, в района на Атина".

Нормално е земетресение над 6 по Рихтер да се усети на 500 км.

Земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, което се реализира на повърхността, може да бъде усетено на разстояние от около 400 – 50...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com