Емел Етем проговори

19357
Емел Етем проговори
ДПС сме щатните виновни, заподозрени за всички беди, жалва се бившият министър

Бившият министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем проговори след дълго медийно мълчание. Пред Дарик тя призова за приемственост в работата на властта.

"Всичко, което беше започнато от миналото правителство като стъпки за борба с бедствията, беше спряно от кабинета на ГЕРБ. Пожарната и екипите на „Гражданска защита” трябва да са обособени, но нито под шапката на полицията, нито на военните, защото това било пагубно за страната", заяви Етем.

По думите й вътрешният министър Цветан Цветанов има достатъчно много ангажименти, които са довели до това бедствията да останат на заден план в задачите на ведомството му. Без да се политизира кой какво е свършил, далеч съм от мисълта някой да ме похвали за това, което съм свършила, но трябва да оценим служителите и експертите, които имаме в различните сфери, опита, който имат, не да ги зачеркваме и да ги изгоним дори, каза още Етем.

Бившият вицепремиер бе категорична, че по нейно време междуведомствената комисия не е отпускала пари нито за язовир „Иваново”, нито за съседния язовир.

"ДПС обикновено е мишена винаги, когато трябва да се измъкне който и да е. Това сме го видели и по времето на Костов, имаше го и по времето на НДСВ, и по времето на тройната коалиция. Виждам, че сега и на ГЕРБ им е много удобно, ако искат някого да обвинят, ние сме щатните виновни, заподозрени за всички беди, но има закони, документи, има архиви, по които може да се провери", допълни Етем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество