Ершов обвинен в присвояване на 1 млн. лева от "Петрол" АД

5608
Ершов обвинен в присвояване на 1 млн. лева от "Петрол" АД

Денис Ершов е с повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 1 млн. лева от „Петрол” АД.

Той бе освободен под гаранция от 500 000 лева,.

Epшов - арестант за час

Руският бизнесмен и собственик на най-големия дистрибутор на горива у нас „Петрол” АД Денис Ершов бе арестант за по-малко...

Ершов беше конвоиран от Бургас в следствения отдел на Софийска градска прокуратура по досъдебно производство по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол" АД.

На излизане Денис Ершов определи целия процес като спектакъл.

"По този оригинален начин ме поканиха, за да ми предявят обвинение, че съм окрал от "Петрол" 1 млн. лева. Обвинението е, че съм откраднал  от себе си. Ще обжалвам гаранцията от 500 000 лева, за да бъде намалена. Честно казано моето мнение за цялото това принудително довеждане е - голям спектакъл", заяви Ершов.

По-рано днес адвокатката на бизнесмена Анна Попова обясни, че Ершов не е бил арестуван.

Тя каза, че клиентът й е конвоиран по досъдебно производство, което се води в следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е по повод сигнал за злоупотреби в „Петрол” АД.

Не е ясно задържан ли е Ершов

Денис Ершов е бил задържан днес в Бургас. Скандалноизвестният петролен бос е приведен в бургаския следствен арест, съобщиха за БГНЕС ...

"Денис Ершов никога не се е укривал от съдебната власт. В последните четири месеца той беше със здравословни проблеми и беше хоспитализиран в болница „Токуда”, обясни адвокат Попова.

Тя каза, че Денис Ершов не е призован в качеството си на обвиняем.

Ершов, който дойде в следствения отдел на Софийска градска прокуратура, каза, че не знае за какво го викат.

Следствието не един път е било уведомявано за това къде е Ершов и към молбите е прилагана медицинска документация. По думите на адвоката, в болницата той е бил посетен от медицински вещи лица. За първи път по това досъдебно производство той е призован през месец май, а от края на април той е в болница.

Адвокатката попита риторично как може да се постанови мярка за процесуална принуда на човек, който не е привлечен в качеството си на обвиняем. Тя посочи, че съдът е отменил забраната за напускане на пределите на страната. Междувременно, докато е в болница, Ершов получава призовка, според разказа на адвокатката. Попова прилага молба при следователя с болничен лист, от което е видно, че клиентът й се намира в лечебно заведение. След това Ершов получава още 5-6 призовки, докато е в болница. Там е бил и опериран. Вещите лица - медици също са констатирали следоперативен период.

На 28 юни Ершов получава поредна призовка в Гранд хотел "Поморие", която му е връчена със съдебна охрана. На 29 юни той е обявен за общонационално издирване, в частност принудително довеждане. Според призовката той трябва да се яви на 4 юли – във време, в което той е в болница. "А, той е Поморие, предвид това, че е насочен там от болницата", каза адвокатката. Тя попита как така е обявен за принудително довеждане, при положение, че те го призовават.

На 12 август Ершов напуска пределите на страната, преминава през същия ГПП Бургас и е пуснат да напусне страната. "Защо на връщане той бива задържан, кой отнася пропуските и отговорността за грешките на МВР", попита Анна Попова. Миналата седмица в четвъртък, реши да напусне България, съдът отменя забраната Ершов да напуска страната.

Адвокат Попова обясни, че прокуратурата налага забрана за напускане на страната като постановява и принудително довеждане. Първата мярка е отменена от съда като незаконосъобразна, но остава принудителното довеждане, като Ершов фигурира в бюлетина за общонационално издирване.

"Той е обявен на 29 юни за общонационално издирване. На 10 юли аз съм постановила молби, с които посочвам къде се намира г-н Ершов. Защо никой от Съдебна охрана не отиде да му връчи призовка или да го доведе принудително, за да се извършват процесуално-следствени действия, въпреки че е в болница? Защо трябва да се стига до тук, като те са уведомени къде се намира", каза адвокатката и посочи, че в момента преписката се намира в Инспектората на ВСС.

Арестуваха петролния бос Денис Ершов

Петролният бос от литовски произход Денис Ершов е бил арестуван на летището в Бургас. Причините за задържането му до момента не са ясн...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com