Фандъкова: Искам хората да бъдат максимално спокойни

4362
Фандъкова: Искам хората да бъдат максимално спокойни

Сигурността е многопластова тема, по нея работим много сериозно през последните години. Това каза пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова в коментара си след терористичния атентат на бургаското летище "Сарафово".

Едва ли аз съм компетентна да кажа до колко сигурен е нашият град. Няма застрахован град или държава от посегателствата на терористите, заяви Фандъкова и изказа съболезнованията си към близките на загиналите и пострадалите в Бургас.

София е столица, тук всекидневно има митинги, протести, шествия, културни и спортни събития и от МВР поисках официално по-сериозно полицейско присъствие на местата, където се събират повече хора – това важи особено за жп гарата, аерогарата, Централна гара, в метрото има специална система за сигурност, уточни Фандъкова. Има по-засилено внимание към обектите, където се намират израелски граждани или български граждани от еврейски произход, допълни тя.

Независимо дали виждаме засиленото полицейско присъствие, мерките за сигурност трябва да са непрекъснати. Специалистите и експертите са тези, които ще преценят до каква степен да са засилени, но аз искам хората да бъдат максимално спокойни, заяви столичният кмет. Това, разбира се, затруднява донякъде хората, но пък всеки, който е пътувал знае, че всяка мярка си струва, допълни Фандъкова.

Тя съобщи, че започва поставянето на осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина. Поисках максимално ускоряване на всички процедури, вече има избран изпълнител и след 3 август трябва да започне строителството на приют за бездомни кучета в София. Ще настоявам още тази есен да започне масираното прибиране на кучета. Първият етап на приюта е за 1000 кучета, каза още Фандъкова.

Редактор: Георги Иванов

Експерт: България може да бъде въвлечена в сценарий за война в Близкия изток

Има голяма опасност България да бъде въвлечена в сценарий, който да доведе до война в Близкия изток. Това каза пред БНР експертът по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество