Фандъкова: Настояхме за повече проверки по рисковите линии на градския транспорт

854
Фандъкова: Настояхме за повече проверки по рисковите линии на градския транспорт
Снимка: БГНЕС

От 30 май до момента са продадени над 23 000 нови различни карти за пътуване.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

„Включително и над 4300, които са годишните карти, чиято цена беше намалена чувствително. С тях пътуването излиза лев на ден, независимо колко прекачвания имаш и колко пъти пътуваш”, уточни тя.

„С картите гражданите могат да пътуват евтино и това беше моето настояване - увеличаването на цените да не бъде за сметка на картите, защото това позволява на много хора, на практика на повечето пътуващи, да пътуват евтино”, посочи Йорданка Фандъкова.

„Всички студенти, ученици, пенсионери пътуват за по около 20 ст. на пътуване, а пенсионерите над 68-годишна възраст ползват карти за 8 лева на месец за цялата градска мрежа. Това струва на бюджета на общината, който се събира от данъците на всички 90 млн. лв. на година”, обясни кметът.

„Искам да подчертая, че броят на контрольорите не е увеличен. Това, което се е случвало преди увеличението на билетите, се случва и сега”, коментира Йорданка Фандъкова и уточни, че резултатите показват, че няма увеличаване на гратиса.

Наплив за директори в ЦГМ

Трима директори се търсят за директорския борд на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) скандалното търговско дружество, в което 100% се д...

„Общинският съвет и Комисията по транспорт настояхме да се съсредоточат проверките върху така наречените рискови линии, защото хората се дразнят от това, че някой може да пътува непрекъснато гратис”, посочи кметът.

На въпрос дали сме били готови за увеличението на цената на билета за градски транспорт от гледна точка на самата система, Йорданка Фандъкова каза, че нещата не са били обяснени добре.

„Наложи се да настоявам да се провери има ли навсякъде надпис, за могат да знаят хората, че тази система няма техническата възможност да върне ресто”, допълни тя.

„Настояхме шофьорите навсякъде да изпълняват своя ангажимент по договор, да продават билети и да бъдат снабдени с монети, и да могат да връщат ресто”, каза още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество