Фандъкова: Обявените „синя” и „зелена” зона в столицата са рестрикции

7473
Фандъкова: Обявените „синя” и „зелена” зона в столицата са рестрикции

Обявените „синя” и „зелена” зона в столицата са рестрикции, които целят облекчаване на централната градска част от автомобили.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ 7 и допълни, че това е едно непопулярно решение, което е дискутирано повече от две години преди да се приеме. „Това не е нова наредба, а въвеждане на промени в съществуващата досега”, подчерта Фандъкова.

Утре паркираме безплатно в Синя зона

На 22 септември – в деня на Независимостта на България, Синята зона в София няма да работи, информират от Център за градска моб...

По повод протестите на живеещите в центъра столичният кмет каза, че никой не желае да плаща допълнителни такси с желание и удоволствие.„Но за да има ред, който вече дава резултати, мисля, че всички трябва да сме съпричастни.”

Според Фандъкова протестиращите имат своите основания, но напомни – „да не забравяме, че това са само една група хора живеещи в центъра. В същото време в общината се получават множество писма, които с в подкрепа на тази организация. Няколко граждански организации започнаха този процес, но за съжаление той отдавна се политизира видимо”, каза още кметът.

Наредбата за зоните в централната градска част на София може да бъде подложена отново на обсъждане, но подреждането и паркирането нямат алтернатива, категорична беше кметът на София Йорданка Фандъкова.

Редактор: Петър Проданов

Цената на паркирането в София е като в Москва

Паркирането в центъра на София ще е малко по-евтино, отколкото в... Москва. След въвеждането на новите правила за Синя зона паркиранет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com