Георги Харизанов изгорял заради голи снимки

74145
Георги Харизанов изгорял заради голи снимки
"Напоителни системи" с нов директор

Скандалният шеф на борда на "Напоителни системи" Георги Харизанов се оказа, че е изгорял и заради голи снимки на жена, по думите му, "практикуваща най-древната професия". Това стана ясно от собствените му обяснения, разкрива "Труд". 

Едно от възобновените дела срещу Харизанов е за заплаха за убийство по жалба на Деница Цицелкова. "Такава заплаха към нея не е имало - заяви Харизанов. - Запознанството с нея се роди в интернет около организиране на протест през 2007 г. срещу данъка за моторите. Оказа се, че тя има едни доста интересни фотографии в интернет. Във връзка с това тя пусна жалба срещу мен и още няколко души, че е силно стресирана от това, че ние сме публикували тези фотографии на страницата, където организирахме протеста", сподели чиновникът. Адвокатът на Цицелкова заявил: "Дайте 5000 лв. и да си стискаме ръцете." "Аз казах на съдията, че с представители на най-древната професия не желая да сключвам никакви споразумения", твърди Харизанов. На въпрос защо е скрил от министър Мирослав Найденов, че на 13 януари т.г. е привлечен като обвиняем за кражба на 50 000 долара от фирма СТОА, Харизанов отговори: "Конкретната причина е, че нямам никакви опасения, свързани с този казус."

Падна нова глава. Махнаха председателя на борда "Напоителни системи"

Георги Харизанов ще бъде отстранен временно от длъжността председател на Борда на директорите на „Напоителни системи”. Тов...

"Има някои странни обстоятелства как едно дело от 2001 г. се подновява през 2012 г., аз го посъветвах да подаде жалба в Софийската апелативна прокуратура, за да бъдат проверени действията на прокурора, повдигнал обвинението. Ако прокуратурата отмени постановлението, Харизанов ще бъде възстановен на работа", заяви министър Найденов.

"Извинявам се на всички, аз към днешна дата нямам диплома. Ще продължа да уча, за да завърша висше образование в Датския колеж", призна още Харизанов.

Радослав Чеглайски бе избран за председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи" по време на открито заседание в МЗХ. От 1 ноември 2011 г. до момента Радослав Чеглайски е бил зам.-председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи".

Завършил е ВИАС, специалност Хидроенергийно строителство. Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство. Любомир Денев бе избран за член на Съвета на директорите. Той е завършил ВИАС, специалност-Строителен инженер по ВК профил „Мрежи и съоръжения".

Министър Найденов обяви, че освобождава досегашния председател на Съвета на директорите Георги Харизанов заради това, че не го е информирал още на 13 януари 2012 г., за повдигнато срещу него обвинение.

Найденов: Целта на атаката е моята скромна особа

Не се занимават с бившия председател на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, целта на атаката е моята скромна...

Георги Харизанов обясни, че през 2001 година е разпитван като свидетел и се е подложил на тест на детектора на лъжата. Не е имало проблеми и след близо 11 години делото се подновява и той вече е привлечен в качеството на обвиняем.

Министър Найденов съобщи, че е информирал премиера Бойко Борисов за случая. При тази ситуация Георги Харизанов не може да остане в борда на директорите на „Напоителни системи", посочи министърът. „Аз го посъветвах да пусне жалба в Апелативната прокуратура". „Сигурен съм, че той е невинен, но взех решението да бъде отстранен, тъй като не ме е информирал за повдигнатото му обвинение веднага на 13 януари."

Министърът подчерта, че има странни обстоятелства покрай обвинението, което се повдига чак след 11 години.

„Аз съм сигурен, че той е невинен", посочи министърът и допълни, че е много доволен от работата на Харизанов. Той припомни за овладяната ситуация с язовирите в Свиленград и Елена, където лично Харизанов е работил.

Мениджърският екип на „Агрогруп инвест", откъдето идва и Харизанов, изправи на крака „Напоителни системи", изплатиха се заплатите на 2000 човека и се работи денонощно. Атаката срещу Харизанов не е случайна, посочи още министърът. Явно са засегнати много финансови интереси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com