Георги Лозанов: Когато политик отиде в медия, отива при господаря си

2186
Георги Лозанов: Когато политик отиде в медия, отива при господаря си
Снимка: БГНЕС

Когато един политик отиде в медия - той отива при господаря си. Това заяви бившият председател на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов.

Той коментира скандала след заплахите на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов срещу водещият на сутрешния блок в Нова телевизия Виктор Николаев.

Поведението на двамата властимащи провокира вълна от недоволство, както сред журналистите, така и в социалните мрежи. Асоциацията на европейскитя журналисти в България организира и протест пред Министерския съвет, който ще се днес, когато е редовното заседание на правителството.

не е нормално една от трите власти да прави шпагат и да спира работата на четвъртата.

Георги Лозанов: В медийното пространство мощно се възраждат пропагандни стратегии

В момента в медийното пространство в България има мощно възраждане на пропагандни стратегии. Получава се един парадокс – чуват се...

По думите на Лозанов, когато  един държавник е на в медия - той е там, за да чуе какво господарят - неговите избиратели - имат да го попитат.

По думите му трябва да се знае ясно кой е собственикът на определена медия, по какъв начин собственикът е придобил медията и доколко този човек може да бъде собственик в сферата на медиите. Това обаче не ставало "тъкмо заради политическата класа, заради хора като Валери Симеонов, които никога не гласуват за това нещо".

Бившият председател на СЕМ коментира и средствата от комуникационните стратегии на ЕС. Според него тези пари, които идват от държавата, "засега приличат по-скоро като че ли държавата плаща на медиите, за да им осигурява комфорт". Според Лозанов тези средства не трябва да се раздават от държавата или от министерството, а по друг начин, по който парите да достигат до медиите на база на техните проекти. След това трябвало да има и повече отчетност относно това как тези средства се реализират.

От своя страна членът на СЕМ Мария Стоянова заяви, че не е нормално която и да е от трите власти да прави шпагат на четвъртата и така да спира работата ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com