ГЕРБ изключи от партията общински шеф, замесен в измамна схема за 70 хил. лв

2119
ГЕРБ изключи от партията общински шеф, замесен в измамна схема за 70 хил. лв
Снимка: Thinkstock

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев Койчев и го освободи като общински ръководител на ГЕРБ – Девня.

Койчев е изключен от ГЕРБ поради поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър.

Решението на ИК на ГЕРБ е от днес и е мотивирано от изнесените в публичното пространство факти за действия на Койчев, с които е ощетена Община Девня.

Причина за отстраняването му е разследване, което показва, че той е лишил общината си от 70 000 лева, информира Нова тв. 

Шефът на общинския съвет в Девня е прехвърлил на безработен фирмата си, след като натрупал дългове от неплатен общински наем.

Бездомни кучета плашат жителите на Девин

Бездомни кучета тормозят жителите на Девин. Хората се страхуват да излизат вечер и сутрин сами по улиците. За миналата година има над 1...

Измамната схема на Васил Койчев стартира през 1999 година. Тогава прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея.

От ГЕРБ за пореден път заявяват, че никога и по никакъв повод не са опъвали политически чадър над никого. „И винаги сме призоваваме компетентните органи да разследват всички нарушители на закона”, казват от партията, информира БГНЕС.

С днешното си решение ИК на ГЕРБ утвърждава за временно изпълняващ длъжността „общински ръководител“ на ГЕРБ – Девня Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com