Герджиков: Акциите в Общинска банка и Столична община бяха рутинни

14958
Герджиков: Акциите в Общинска банка и Столична община бяха рутинни
Снимка: БГНЕС

Реална проверка в Общинска банка не е имало, присъствието на полицията там и в Столична община бе част от рутинни процедури, които са почти ежедневие. Това каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, предаде БГНЕС.

Герджиков обясни, че във въпросния ден (27 февруари), когато е имало полиция и в Общинската банка, и в Столичната община, са дошли представители на СДВР, за да поискат документи за административната дейност. При посещението в Общинската банка, органите на реда са взели необходимите документи и са напуснали сградата.

В подкрепа на твърденията на Герджиков, председателят на Постоянната комисия по финанси и бюджет в СОС Орлин Алексиев каза, че в банката постъпват средно по 15 писма на ден с такива искания за предоставяне на административни документи.

Герджиков подчерта, че битката за Общинска банка все още не е приключила и има дело, което е било насрочено за месец февруари. Трябвало е да се гледа от петчленен съдийски състав, но е върнато на тричленен, като следващото заседание ще бъде на 21 май 2014 г.

По отношение на финансовото състояние на Общинска банка, Елен Герджиков съобщи, че за 2013 г. финансовата институция има нетна печалба от 6 млн. лв. Според председателя на СОС това е добър резултат на фона на данните, че 7 банки в страната отчитат загуби, а само 6 са на печалба, която възлиза на около 1 млн. лв.

Съвкупността на активите на Общинска банка достигат над 1 млрд. лв., като бележат ръст с 13,6% спрямо предходната година, докато за банковия сектор този процент е средно 4%. Капиталовата адекватност е 17,42%, като процентът е значително над средния за банките в страната.

Чистим пролетно по план от 31-и март до 30-и април

Столична община и Столичен инспекторат организират традиционно пролетно почистване от 31 март до 30 април, съобщиха от пресцентъра. Кам...

Припомняме, че на 27 февруари в продължение на 7 часа прокурори и полицаи извършваха проверки в Столична община. След 16.30 часа проверяващите напуснаха Общината с няколко папки с документи. Те обаче отказаха да коментират какво съдържат папките и не дадоха повече подробности за разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com