Глад за сервитьори след отварянето на заведенията

2620
Глад за сервитьори след отварянето на заведенията
Снимка: БГНЕС

Липса на бармани и сервитьори след цялостното отваряне на заведенията констатираха управители и служители от столични заведения. Младо момче, което работи в ресторант на „Витошка“, разказва пред „Телеграф“, че потокът от клиенти е голям и персоналът не стига.

Ако преди на човек са се падали по две маси за обслужване на клиенти, сега работата се е увеличила двойно. "Въпреки, че броят на местата е редуциран наполовина, има много клиенти, тъй като и хората искат да се разнообразят. Много от колегите ми отидоха да работят в магазини, които са извън моловете, защото не можаха да издържат финансово, докато ресторантите бяха затворели", коментира той.

От 12 април отварят театрите и ресторантите, от 16 април и казината

От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични ...

Според заповедта на здравното министерство заведенията отвориха само градините на 1 април. От 12 април вече могат да допускат клиенти и във вътрешната част. За да избегнат риск от заразяване, ресторантите, които разполагат с големи прозорци, ги бяха отворили, за да се опреснява въздуха. Освен това със затоплянето на времето много малко от клиентите избираха маси в заведенията и предпочитаха да ползват местата навън. За да отговорят на изискванията за работа, на входовете на ресторантите бяха поставени устройства или маси с диспенсер с дезинфектант. Освен това и във вътрешността на обектите бяха намалили броя на масите като на място, където е имало четири маси, сега са само две.

След разхлабването на мерките част от заведенията обаче останаха затворени заради липса на средства, с които да заредят със стока и да посрещнат клиенти, както и да си платят сметките. Такива има в „Студентски град“, както и в други квартали на София. Някои от управителите на заведения пък смениха концепцията и останаха затворени за клиенти във вътрешната част на обекта и обслужваха само седящи навън. Въпреки пандемията и делничния ден заведенията в Студентски град бяха пълни с млади хора, които консумираха напитки в популярните си барове и пушеха наргиле. Други пък обсъждаха с приятели, от къде да си купят рокли и дрехи за предстоящото отваряне и на нощните клубове. Оказа се, че младежите не са скучали по време на локдауна и много от тях са преминали разкрасителни процедури. Много от дамите бяха с поправки в устните, с изрисувани вежди и прически като за абитуриентски бал. Младежите пък заложиха на оформена брада и доста нови татуси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com