Градският съвет на БСП в София дари минерална вода на бедстващите в Мизия

18360
Градският съвет на БСП в София дари минерална вода на бедстващите в Мизия

Ръководството на Градския съвет на БСП в София направи дарение за бедстващите в Мизия. Пострадалите от наводнението получиха 1512 бутилки от по 1,5 литра минерална вода "Леново". След като в началото на август река Скът преля и потопи града, в района няма питейна вода, а местните се хранят с консерви.

"Разговарях с кмета на Мизия Виолин Крушовенски и той ми каза, че хората в града имат най-голяма нужда от питейна вода, обясни председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов. - Отзовахме се веднага на молбата му и решихме да дарим минерална вода. Опасността от епидемии след подобно бедствие е огромна. Затова всички трябва да реагираме бързо и да помогнем".

Кабинетът отпусна 1 млн. лв. за Мизия

Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия. Това каза служебният пре...

Липсата на питейна вода и на храна за местното население са двата най-големи проблема, които трябва да бъдат разрешени спешно след бедствието. Придошлата река Скът потопи Мизия в нощта на 2-и срещу 3-и август и взе две жертви. Евакуирани бяха над 400 души в града и над 100 в село Крушовица. Беше прекъснато и електричеството в Мизия. В града все още продължава отводняването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com