Хиляди от цялата страна поискаха оставката на правителството и главния прокурор

5646
Хиляди от цялата страна поискаха оставката на правителството и главния прокурор
Снимка: БГНЕС

Стотици граждани на Стара Загора се събраха за пореден ден на антиправителствени протести в града, предаде БГНЕС. Днес за първи път сред протестиращите бе издигнато и чучело на премиера Бойко Борисов. То бе начело на шествие от протестиращи, които стигнаха до офиса на партия ГЕРБ в града, където куклата бе запалена и изгорена. Исканията на протестиращите са оставка на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев.

За поредна вечер десетки демонстранти скандираха „Оставка и затвор, Гешев е позор“ пред сградата на Община Пловдив. Хора от различни възрасти заявиха, че ще протестират до победа, до промяна и до нов ред в държавата.

Хиляди са пред Народното събрание, хора се събират и в „триъгълника на властта“

Пред сградата на Народното събрание има хиляди хора.  Фрагменти от записите, за които се твърди, че са с гласа на премиера, бяха ...

И тази вечер пред сградата на Съдебната палата в Русе се събраха протестиращи. Хора на различна възраст и с различна политическа окраска се обединиха в исканията си за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът и тази вечер премина в шествие по централната градска улица.

В Бургас близо 200 протестиращи блокираха за 20 минути движението на колите по булевард „Булаир“ в посока Морската градина. С шествие протестиращите се движиха по двете платна на булеварда и за кратко забавиха движението на градските автобуси и автомобилите.

В Благоевград се проведе девети антиправителствен протест, но без шествие. Около 30 демонстранти се събраха на площад „Георги Измирлиев“, пред сградата на Общината, и поискаха оставките на правителството и главния прокурор.

Протестиращите тази вечер във Велико Търново заявиха, че са разочаровани от днешните дебати в парламента по вота на недоверие, но са категорични, че няма да радикализират действията си с блокади на обществени сгради. Великотърновци отново настояха за оставките на правителството и на главния прокурор и за по-голямо внимание на държавата към хората.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", пред парламента (ВИДЕО)

Малко преди 9:00 часа сутринта, събралите се пред Народното събрание (НС) хора, искащи оставките на правителството на Бойко Борисов и н...

Девети ден на недоволство се проведе и в Ямбол. Протестиращите се събраха пред сградата на Общината с искания за оставка на парламента, правителството и главния прокурор. Те са категорични, че няма да се откажат, докато правителството не си отиде.

За поредна вечер жители на Добрич се събраха в центъра на града на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор на България. Десетките недоволни граждани направиха традиционното си шествие по главната пешеходна алея с развети знамена до централата на ГЕРБ. За пореден път те заявиха категоричното си несъгласие с управлението на България. Обещаните големи промени в кабинета по думите на протестиращите са „прах в очите на хората“.

Едва двадесетина души се събраха на протеста в Смолян. Гражданите открито заявиха искането си, включително и смяна на системата.

В Пазарджик тази вечер само трима души се включиха в протеста срещу правителството. Организаторите обясниха слабото участие с промяната на началния час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com