Христо Мутафчиев за Чочо: Неговата чувствителност го разрушаваше

21347
Христо Мутафчиев за Чочо: Неговата чувствителност го разрушаваше

Дивак, дразнител на сцената, романтик – това са само част от определенията, с които актьорът Христо Мутафчиев описа близкия си приятел и колега на Чочо Попйорданов, починал в неделя при нелеп инцидент - падане от около 2-метрова височина на Боянските гробища край София.

Според Мутафчиев той не е бил саморазрушителен, но винаги е имало „нещо, което го разрушаваше” – дълбоката му чувствителност.

Скръбна вест - почина Петър Попйорданов

Рано тази сутрин почина големият актьор Петър (Чочо) Попйорданов, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". Въпреки близо 15-часовите уси...

„Стигали сме до бой, за да го накараме да се стегне, да си довърши представлението. Просто изпадаше в едни особени душевни състояния, заключваше се в гримьорната и не можеш да го накараш да излезе”, добавя актьорът пред bTV.

По думите му Чочо Попйорданов имал една голяма мечта – да снима с Ал Пачино. „За него той беше горе върхът. Дори се възползвахме от това, един път, за да го накараме да си довърши представлението, го излъгахме, че в публиката ще гледат Мартин Скорсезе и Копола, тогава тук се снимаше Черната далия. Накрая така се беше стегнал, че само обикаляше коридорите и викаше – Копола ще гледа, Копола!”.

„С Чочо нямаше скука. Той е дивак, не мога да говоря за него в минало време. Той няма инстинкт за самосъхранение, влага прекалено много енергия в удоволствието да живее. Емоционално обаче е романтична душа, въпреки че много малко хора го познават като такъв. Той имаше една фраза - животът е едно дълго изречение, изпълнено с правописни грешки”, добавя актьорът пред bTV.

Христо Мутафчиев и Теди Москов в Акция "Приемно време"

Актьорът Христо Мутафчиев и режисьорът Теди Москов са част от новия преподавателски състав към Универеситетски театър на Нов български ...

Той разказа, че се запознал с Чочо Попйорданов в родния си град Карлово, когато бил войник – през 1988 година. „В Карлово имаше фестивал на младото кино. Аз бях войник в ДНА – той беше гост, имаше дискотека на площада. Аз заключих ДНА-то и газ към сцената. Започна мой любим ритъм, започнах да правя въртележки, а той ме пита – ти къв си, бе? Казах му – войник, но ще ти ставам колега. Ами, добре дошъл, ми отговори той и ми стисна много силно ръката. Оттогава сме неразделни”.

Според Мутафчиев, на спекулациите около смъртта на приятеля му не трябва да се обръща внимание. Той изживял тежко загубата на майка си преди по-малко от месец, но гледал напред и дори се готвел усилено за представление номер 200 на „Хъшове”, насрочено за 24 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com