И "Столипиново" се вдига на протест срещу тока

22719
И "Столипиново" се вдига на протест срещу тока

И столипиновци излизат на протест. Утре в 13:15 ч. пред Джумая джамия на центъра на Пловдив ще се проведе протестен митинг на живеещите в известния пловдивски квартал. В 13 ч. пак на същото място ще се съберат мюсюлмани, протестиращи срещу неуредиците в джамийското настоятелство.

Ромите също са недоволни от сметките за ток и освен това настояват да бъдат демонтирани т.нар. "умни електромери". Протестиращите настояват електромерите в квартала да бъдат премахнати и на тяхно място да се монтират такива, които не са дистанционни. Според протестиращите точно това е причината за високите им сметки за ток.

София кипи и тази вечер: Протестиращите против служебно правителство, искат исландски модел

Поредното протестно шествие в столицата тръгна от Орлов мост в посока президентството, предаде БГНЕС. Пред протестиращите отново бяха ...

Два възлови булеварда в Пловдив - „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“ бяха блокирани тази вечер от процесия протестиращи срещу монополите.

Демонстрантите се събраха пред централата на EVN и след кратък митинг там тръгнаха по бул. „Шести септември“ и преминаха през тунела към пл. „Централен“. Движението беше предварително спряно от полицията, за може шествието да мине безпроблемно. Промяната на маршрута е била по настояване на полицията, която се е опасявала, че до централна поща по същото време ще има митинг на подкрепящи кабинета в оставка. Привърженици на ГЕРБ обаче тази вечер нямаше, предаде БЛИЦ.

През целия път протестиращите скандираха „Полицията с нас“, „Всеки ден ще е така до победата“, „EVN вън“, „Мафията вън“, „Елате с нас – протестът е за вас“, „Национализация“. Процесията стигна до пл. „Централен“ за традиционния митинг.

„Заедно сме силни“, „Те ще се съобразят с нашите искания“, „Гаврят се с българския народ“, „Горд съм, че съм българин“ - такива реплики прозвучаха по мегафоните. Множеството от близо 200 души отвръщаше с викове „Българи – юнаци“ и запя „Тих бял Дунав се вълнува“.

Поддръжниците на Бойко го послушаха, протест пред "Позитано" нямаше

Протестът на поддръжниците на Борисов пред "Позитано 20" не се състоя. Пред централата на БСП имаше само журналисти и полицаи, предад...

Уикендът се очертава да е много горещ в града на тепетата, тъй като ще има демонстрации на протестиращите срещу монополите, на привържениците на Борисов, на Атака, както и на студентите, които са недоволни от увеличаването на студентските такси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com