Илиева сама подправила подписите във фалшивата си диплома

4275
Илиева сама подправила подписите във фалшивата си диплома

Бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева лично е подправила подписите на двама немски професори от Берлинския университет по икономика. Печатът на висшето учебно заведение също е бил фалшив.

Деканът на икономическия факултет на университета в Берлин проф. Томас Симеон и председателят на изпитната комисия проф. Бурхард Месер са хората, чиито подписа са фалшифицирани от Илиева. Те изпратили в прокуратурата няколко разписани бели листа за сравнение с имитациите.

3 години условно за Калина Илиева

Бившата изпълнителна директорка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева беше осъдена на 3 години условно с 5 години изпитателен ср...

Фактите по делото сочат още, че Калина Илиева наистина е била записана в университета през 2002 година в специалност "Икономическа комуникация". Тя обаче не се е явила на нито един изпит и е отписана задочно през 2007 г.

Пред съда Илиева призна, че е завършила само средно образование. Тя е сред възпитаниците на Художествената гимназия в София, със специалност "Графичен дизайн".

В хода на разследването фалшивата диплома, легализирана безпроблемно от Министерството на образованието, не е намерена. В архивите остава само ксерокопието на фалшификата.

Преди седмица Софийският районен съд осъди Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок, след като тя се призна за виновна. За условната й присъда съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Калина си призна: Имам средно образование

Скандално известната бивша шефка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева си призна в съдебната зала, че има средно образование. На въпрос за...

От прокуратурата отчитат делото срещу Калина Илиева като успешно. От там твърдят, че съдът й е наложил възможно най-високото наказание. За последната година е имало 122 такива дела, от които 65 са приключили с условни присъди от по една-две години, а 49 само с пробация.  

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com