X
 
 

Илиян Василев: Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на „Турски поток“

5292 8
Илиян Василев: Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на „Турски поток“
Снимка: БГНЕС
Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на "Турски поток". Това каза за Агенция "Фокус"Илиян Василев, член на УС на Центъра за балкански и черноморски изследвания и бивш посланик на България в Русия по повод посещението на премиера Бойко Борисов в Белия дом. Той обясни, че по време на срещата между президентът на САЩ Доналд Тръмп и българския министър-председател газовият енергиен проект ще бъде основна тема на разговора. Той добави, че ще бъде обсъдено и руското влияние в България.

"В случая с АЕЦ "Белене" това е отново предложение на Борсов с цел Тръмп да маркира интереса на Америка така, че да може да стане проекта. Това е схемата. Сега, аз изобщо не го виждам, как ще стане, защото технологията е руска, САЩ може да се включат само от гледна точка на оборудване и системи за сигурност и т.н, но в никакъв случай тя няма да се включи като инвеститор, а като доставчик. Имате пари – плащате. Ще ви доставим", допълни бившият посланик на България в Русия.

Русия напълни тръбите на "Турски поток" с газ

Газопроводът Турски поток ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 година, като и двете му тръби са запълнени с газ, пише БГНЕС, ...

Илиян Василев каза още, че друга важна тема ще бъде свързана с Турция. Според него САЩ се опитват да изтеглят активи от страната заради непредсказуемото поведение на президента Реджеп Таип Ердоган.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Можем да си пожелаем да има повече родолюбиви българи, като господин Илиян Василив!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Тъп си Циклопе, ама много си тъп, пък си отврат, пък си психо ...
  : 21 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ГОВНОЯД 2, или както се казва на български ЛАЙНЯР, никого не можеш да излъжеш, колкото и рубли да са ти платили! Василев е един от най-достойните българи, работещ срещу РУСКОТО ИГО, изразено в 100% руски монопол над горива и енергетика в България! Платени сте само руските троляци с трол-фабрика в ленинград! Истинския българин мрази тройния си окупатор русия напълно безплатно, и винаги я е мразил о виж още ›› т сърце! Ебавай си Путя си Ленина!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Публикувано от Виктор Суворов: „Строго секретно КАА/08.113 Москва, 2.04.1947 г., - Инструкция НК/003 47: В сградата на посолството да не се приемат местни ин-форматори и лица защитаващи на своя глава интересите на Русия, без наше нареждане, наричани кодово говноеди. Срещите да се организират от наши специални служ¬би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.“
  : 4 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Тъп си Циклопе, ама много си тъп, пък си отврат, пък си психо ...
  : 18 !
 • Още един лайняр 2 Още един лайняр преди 2 седмици Профил на трол?
  Илиян Василев- бивш посланик в Русия, който руснаците изритаха за далавери, активен участник в протестите на умните и красивите, е избран да бъде кречетало срещу всичко руско, за да си отмъщава !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  лайняра си само един, но пък най-тъпия
  : 1 !
 • нещастен ЛИЗАЧ на хамерикански задници!! 1 нещастен ЛИЗАЧ на хамерикански задници!! преди 2 седмици Профил на трол?
  ДУПЕДАВЕЦ...ЛАПНИПИШКОВЕЦ...ЛИЗАЧ на хамерикански задници!