Искат разширяване на "Столипиново"

19458
Искат разширяване на "Столипиново"

Пловдивският квартал „Столипиново” е бомба със закъснител. Това коментира лидерът на Фондация за регионално развитие „Рома” Антон Карагьозов. Според ромския водач кошмарът, в който живеят хилядите му събратя, не може да продължава. Територията на квартала не стига и той трябва да бъде разширен.

Към момента „Столипиново” се разпростира на площ едва от 630 декара и на тях живеят над 50 000 роми. Населението постоянно нараства, а място няма. Карагьозов е разговарял с кмета на Пловдив Иван Тотев, който взел проблема присърце. Градоначалникът вече е разпоредил да започне отчуждаване на определени имоти до квартала, които местната власт да може да закупи, предаде БЛИЦ.

Ромите в Кърджали искат независимост

Жителите на ромския квартал в Кърджали "Боровец" искат да се цепят и да избират собствен кмет, съобщи местния сайт "Родопи 24".Жителите...

"Ние искаме ново строителство. Сега в блоковете на улица „Сокол” във всяка стая на апартамент живеят отделни семейства. Пренаселено е. Блоковете са стари, строени са през 70-те години на миналия век. В 7 блока живеят 7-8 хиляди души. Задушават се", коментира още Карагьозов.

По думите му нищо не пречи на местната власт да започне ново строителство и така да се погрижи за пловдивското гето. Особено след като вече по-голямата част от ромите са редовни платци и всеки месец си плащат тока и водата, подчерта шефът на „Рома”.

Пловдивчани обаче негодуват масово от присъствието на толкова роми в град, който кандидатства за Европейска столица на културата.

Редактор: Десислава Ушатова

Сурвакаха Цветанов и му пожелаха да прави повече пари за ромите

Сурвакарчета от ОУ "Св. Климент Охридски", село Тишевица, Врачанско поздравиха с ромската Нова Година министъра на вътрешните работи Цв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com