Италия награди шефа на ДАНС с Орден на Звездата

1135
Италия награди шефа на ДАНС с Орден на Звездата
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Димитър Георгиев беше удостоен с високото отличие на Италия – Орден на Звездата на Италия, степен „офицер”, за заслуги за развитието на двустранните отношения и сътрудничеството между България и Италия.

Отличието му бе връчено от извънредния и пълномощен посланик на Италианската република в България Н. Пр. г-н Марко Контичели на официална церемония в посолството на Италия, съобщиха от ДАНС.

ДПС пита Борисов: Докога приятелско-съпружеският кръг на Атанас Атанасов ще управлява ДАНС и МВР?

Трима депутати от Движението за права и свободи, начело с председателя Мустафа Карадайъ, са отправили писмено питане до премиера Бойко ...

Орденът се връчва за изключителни заслуги към италианската държава по предложение на Министерството на външните работи на Италия и с указ на президента на Република Италия.

„Приемам отличието като голямо признание за България, както и като оценка на труда на всички колеги от ДАНС и на тези, с които работим заедно в областта на сигурността”, заяви председателят на ДАНС.

„В условията на сложна и динамична международна среда на сигурност отношенията между България и Италия се развиват възходящо и са пример за партньорство и добро взаимодействие за изграждането на един по-сигурен свят. Изправени сме пред сериозни предизвикателства, като мигрантската криза, трафика на наркотици, контрабандата. Ето защо, доброто взаимодействие между страните, каквото имаме с Италия, е от огромно значение за постигането на общ европейски отговор за повишаване нивото на сигурност в Европа“, каза председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и вицепремиерът и министър на образованието и науката г-жа Меглена Кунева.

Шеф от ДАНС отива на съд, разгласявал държавна тайна

Специализираното звено „Антикорупция“ (СЗА) при Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд с...

Орденът на Звездата на Италия (Ordine della Stella d’Italia) е създаден след Втората световна война, като до 2011 г. наименованието му е Орден на Звездата на Италианската Солидарност. Връчва се за изключителни постижения в развитието на приятелските отношения и сътрудничеството между Италия и други страни, както и за развитието на връзките с Италия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество